כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

בצק שמרים

בצק שמרים המושלם! רך, אוורירי, נוח לעבודה וגמיש, שמתאים לכל מלית מתוקה או מלוחה - מושלם לכל סוגי מאפי השמרים.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

4 ביצים
2 כוסות חלב - 480 מ״ל / גרם (450 גרם / מ״ל מים עבור פרווה)
כוס סוכר לבן - 200 גרם
חבילה שמרים טריים - 50 גרם או 2 כפות שמרים יבשים - 16 גרם
קילו קמח רב תכליתי או קמח לחם / חלות (אפשר כוסמין)
חבילה חמאה קרה - 200 גרם (תחליף חמאה לפרווה - לא שמן נוזלי)
כף שטוחה מלח - 15 גרם
מלית שוקולד:
2 כוסות מים קרים 480 מ״ל / גרם (אפשר חלב)
6 כפות קורנפלור - 60 גרם
מארז חמאה - 200 גרם (או תחליף בטעם חמאה)
כוס סוכר לבן - 200 גרם
2 טבלאות שוקולד מריר - 200 גרם
2 כוסות קקאו - 180 גרם
צנצנת גדולה שוקולד למריחה - השחר או נוטלה
מי סוכר:
2 כוסות מים
2 כוסות סוכר

אופן ההכנה:

בקערה של המיקסר מכניסים את כל המרכיבים למעט החמאה והמלח ולפי הסדר של רשימת המצרכים.
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית למשך 5 דק׳. (מהירות מינימום של המיקסר)
במקביל חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומחזירים למקרר.
לאחר מכן מוסיפים את החמאה בהדרגתיות תהליך שצריך לקחת לכם 2 דק׳ סה״כ.
מיד אחרי מגבירים את המיקסר במהירות אחת למעלה למשך 5 דק׳ לישה. 
לאחר לישה של 12 דק׳ סה״כ עוצרים את המיקסר ובעזרת קלף מנקים את דפנות הקערה משאריות החמאה, מוסיפים את המלח ומפעילים את המיקסר למשך 5 דקות אחרונות (סה״כ 17 דק׳ לישה)
מעבירים את הבצק לקערה משומנת למשך מינימום 4 שעות במקרר ומקסימום 24 שעות – כמובן עטוף בניילון נצמד.
המלצה שלי מינימום 12 שעות.
משלב זה ניתן להשתמש בבצק ישירות מהמקרר לכל סוגי המאפים שתרצו להכין – לאחר עיצוב המאפה יש לתת לו התפחה להכפלת נפח ולהכניס לתנור.
חצי שעה לפני הוצאת הבצק מכינים את המילוי.
בסיר מערבבים את המים / החלב עם הקורנפלור היטב ומוסיפים את שאר המצרכים.
מעלים לאש הכי נמוכה עד להמסה מלאה, לאחר מכן מביאים לרתיחה על לקבלת גנאש ג׳לי.
מנפים קקאו פנימה ומערבבים עד להטמעה.

נעבוד על משטח מקומח וגם נקמח תמיד את הבצק אך בכמויות קטנות – בצק שיידבק למערוך או למשטח העבודה ייקרע.
מרדדים למלבן בעובי 2 ס״מ את הבצק ועליו מורחים רבע מכמות המלית על כל שטח הבצק.
מקפלים את הבצק שליש על שליש – נמתח ונהדק קצוות. (יש דוגמא בסרטון)
עכשיו מקמחים שנית גם את משטח העבודה וגם את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך את הבצק עד לקבלת בצק דק ושקוף שניתן לראות את השוקולד דרכו.
מורחים רבע צנצנת ממרח שוקולד באופן אחיד ומגלגלים לרולדה מהודקת.

חותכים את הרולדה במרכז לפי הדוגמא בסרטון, מלפפים רצועה ברצועה ומעבירים לתבנית אינגליש באורך 35 ס״מ. מתפיחים במשך 35 דק׳ ובמקביל מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים את מי הסוכר. מכניסים לתנור למשך 40 דק׳ בדיוק. מיד שיוצא מהתנור מורחים ברבע כוס מי סוכר בטמפ׳ החדר – לא מי סוכר חמים! נותנים צינון של שעה ואפשר לאכול.

פרסום במימון בובוט

לרכישת המיקסר לחצו כאן והזינו קוד קופון: Rubi

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן בצק שמרים ? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה לבצק שמרים , עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור