אופן ההכנה:
בקערה של המיקסר מכניסים את כל המרכיבים למעט החמאה והמלח ולפי הסדר של רשימת המצרכים.
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית למשך 5 דק׳. (מהירות מינימום של המיקסר)
במקביל חותכים את החמאה לקוביות קטנות ומחזירים למקרר.
לאחר מכן מוסיפים את החמאה בהדרגתיות תהליך שצריך לקחת לכם 2 דק׳ סה״כ.
מיד אחרי מגבירים את המיקסר במהירות אחת למעלה למשך 5 דק׳ לישה.
לאחר לישה של 12 דק׳ סה״כ עוצרים את המיקסר ובעזרת קלף מנקים את דפנות הקערה משאריות החמאה, מוסיפים את המלח ומפעילים את המיקסר למשך 5 דקות אחרונות (סה״כ 17 דק׳ לישה)
מעבירים את הבצק לקערה משומנת למשך מינימום 4 שעות במקרר ומקסימום 24 שעות – כמובן עטוף בניילון נצמד.
המלצה שלי מינימום 12 שעות.
משלב זה ניתן להשתמש בבצק ישירות מהמקרר לכל סוגי המאפים שתרצו להכין – לאחר עיצוב המאפה יש לתת לו התפחה להכפלת נפח ולהכניס לתנור.
חצי שעה לפני הוצאת הבצק מכינים את המילוי.
בסיר מערבבים את המים / החלב עם הקורנפלור היטב ומוסיפים את שאר המצרכים.
מעלים לאש הכי נמוכה עד להמסה מלאה, לאחר מכן מביאים לרתיחה על לקבלת גנאש ג׳לי.
מנפים קקאו פנימה ומערבבים עד להטמעה.
נעבוד על משטח מקומח וגם נקמח תמיד את הבצק אך בכמויות קטנות – בצק שיידבק למערוך או למשטח העבודה ייקרע.
מרדדים למלבן בעובי 2 ס״מ את הבצק ועליו מורחים רבע מכמות המלית על כל שטח הבצק.
מקפלים את הבצק שליש על שליש – נמתח ונהדק קצוות. (יש דוגמא בסרטון)
עכשיו מקמחים שנית גם את משטח העבודה וגם את הבצק ומרדדים בעזרת מערוך את הבצק עד לקבלת בצק דק ושקוף שניתן לראות את השוקולד דרכו.
מורחים רבע צנצנת ממרח שוקולד באופן אחיד ומגלגלים לרולדה מהודקת.
חותכים את הרולדה במרכז לפי הדוגמא בסרטון, מלפפים רצועה ברצועה ומעבירים לתבנית אינגליש באורך 35 ס״מ. מתפיחים במשך 35 דק׳ ובמקביל מחממים תנור ל-160 מעלות ומכינים את מי הסוכר. מכניסים לתנור למשך 40 דק׳ בדיוק. מיד שיוצא מהתנור מורחים ברבע כוס מי סוכר בטמפ׳ החדר – לא מי סוכר חמים! נותנים צינון של שעה ואפשר לאכול.
פרסום במימון בובוט
לרכישת המיקסר לחצו כאן והזינו קוד קופון: Rubi
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן בצק שמרים ? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לבצק שמרים , עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!