אופן הכנה:
בסיר עמוק ורחב שופכים שמן ומדליקים אש גבוהה.
צורבים את הבשר היטב עד לקבלת צבעים חומים.
יש לצרוב את הבשר בשני פעימות ולא הכל ביחד ולהניח את הבשר בצלחת בצד.
מנמיכים לאש בינונית.
על הסיר ה״מלוכלך״ זורקים בצל קצוץ לקוביות ושופכים מים קרים להורדת החום ולעזור לאסוף את ה״לכלוך״ אל בצל.
בעזרת כף עץ מערבבים היטב ומגרדים את התחתית.
מוסיפים סלרי קצוץ, מערבבים 2 דק׳, מוסיפים עגבניות שרי חצויות מערבבים, מוסיפים רסק, תבלינים ומערבבים 2 דק׳ נוספות.
מוסיפים שום קצוץ דק ומחזירים את הבשר עם הנוזלים שיש בצלחת.
מבשלים יחד כ-5 דק׳, מוסיפים את עלי הסלרי קצוץ דק ושופכים מים חמים עד לגבוה חצי הסיר (כיסוי + 3 אצבעות)
מביאים לרתיחה, מורידים את האש לנמוכה, מכסים במכסה למשך שעתיים.
אם במשך השעתיים נגמרו הנוזלים יש להוסיף חצי כוס מים חמים עד לסיום השעתיים בהם אנו צריכים לקבל סיר כמעט ״יבש״
לאחר שעתיים מוסיפים את הקישוא חתוך לטבעות, מערבבים ומבשלים יחד 3 דק׳.
מוסיפים שוב מים חמים עד לכיסוי בלבד.
מבשלים במשך שעה נוספת מכוסה.
לאחר שעה מורידים מכסה ומצמצמים נוזלים עד לקבלת רוטב סמיך.
מוכן! נותנים לסיר לנוח 10 דק׳ ומגישים לצד אורז לבן / פתיתים או קוסקוס 😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן תבשיל כתף בקר? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ומה לצד התבשיל כתף בקר?