מצרכים:
• כוס אורז יסמין
• ¼ כוס שמן
• בצל לבן
• גזר
• ½ כפית פלפל שחור
• 2 כוסות מים
• כפית מלח
אופן הכנה:
שוטפים את האורז היטב.
בסיר על אש בינונית, שופכים את השמן, ברגע שהשמן חם מוסיפים בצל חצוי, גזר קלוף וחצוי, פלפל שחור ומערבבים.
לאחר 3 דק' מוסיפים את האורז ומטגנים כ- 2 דק'.
מוסיפים את המים, מלח, מערבבים היטב (לבדוק שלא נדבק אורז בדפנות) ומביאים לרתיחה.
מרגע הרתיחה סופרים 10 דק' בדיוק ומכבים את האש.
מכסים את הסיר עם מגבת ונותנים לאורז לנוח כ'15 דק'.
מערבבים את האורז היטב ומוכן (בעקרון הבצל והגזר הם עבור הטעם לאורז ואני אוהב גם לאכול אותם)
**אם רוצים יותר פשוט מכפילים כמויות. (על כל 3 כוסות אורז מוסיפים עוד גזר ובצל)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.