מצרכים:
• 1 ק״ג סולת
• 8 כוסות מים
• כף גדושה מלח
• 2 כוסות שמן
אופן הכנה:
שופכים בקערה את הסולת.
מוסיפים כוס מים ומערבבים היטב.
מעבירים דרך מסננת לתוך קערה נוספת.
לאחר שהסולת עברה דרך המסננת, מוסיפים מלח וכוס שמן.
מערבבים היטב ומעבירים לסיר אידוי (כמובן סיר אידוי מיוחד לקוסקוס)
שימו לב – יש להעביר לסיר אידוי רק לאחר שהמים רותחים!
מרתיחים כ-שעה בדיוק.
לאחר שעה מעבירים את הקוסקוס לקערה, שופכים 4 כוסות מים, מערבבים טוב ומהדקים.
נותנים לקוסקוס לנוח כ-20 דק׳.
מוסיפים כוס שמן ומערבבים.
מחזירים לסיר אידוי (שימו לב שיש מספיק מים בסיר! וכמובן שהמים רותחים)
מרתיחים כ-שעה בדיוק.
לאחר שעה מעבירים את הקוסקוס לקערה, מוסיפים 3 כוסות מים ומהדקים.
נותנים לקוסקוס לנוח כ-30 דק׳.
לאחר המנוחה פותחים את הקוסקוס בעזרת הידיים בקערה ענקית (דוגמא בסרטון)
לאחר שכל הקוסקוס נפתח – מוכן❤️
ניתן לשמור בקופסא אטומה במקפיא במשך 6 חודשים או במשך 6 ימים במקרר.
בתאבון 🔥😍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לקוסקוס טריפוליטאי את חייבים לנסות את המפרום המעולה הזה!