ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

מפרום

מפרום תפוחי אדמה טעים בטירוף! סיר מנחם ומפנק של מפרום רך ועשיר בטעמים שיהפוך למתכון קבוע אצלכם.ן בבית

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

מצרכים:

• 7 תפו״א בינוני
• כף גדושה מלח
• ½ ק״ג בשר צלעות טחון (מס׳ 2)
• ½ צרור פטרוזיליה (רק עלים)
• בצל
• כפית בהרט
• כפית מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• כף שמן זית
• ביצה
• כוס קמח
• כפית פפריקה חריפה
• ¼ כוס שמן קנולה

רוטב:

• 3 כפות שמן זית
• בצל
• כפית פפריקה חריפה
• כפית פפריקה מתוקה
• כפית בהרט
• כפית כמון
• כפית פלפל שחור
• 4 גבעולי סלרי
• 4 שיני שום
• 2 כפות רסק עגבניות 28BX
• פלפל חריף
• 4 עגבניות אדומות
• פחית עגבניות איטלקיות (400 גרם)
• כף גדושה מלח
• 750 מ״ל מים

אופן הכנה:

מקלפים את התפוח אדמה, חוצים לחצי, וחותכים כל חצי בצורת פה 👄 חיתוך באמצע כ-¾ עומק.
זורקים לקערה עם מלח ומים למשך שעה.
לאחר 45 דק׳ מכינים את המלית.
בקערה נערבב את הבשר, הירקות, התבלינים ושמן הזית.
יש לערבב ולעסות את הבשר עד שיהפוך למרקם של משחה.
שופכים את המים מהקערית של התפו״א אדמה ומתחילים למלא בבשר (דוגמא בסרטון)
בקערית שוברים ביצה עם מעט מלח ומקשקשים.
בצלחת עמוקה מערבבים קמח ופפריקה חריפה.
במחבת ענקית, שופכים שמן קנולה ומחממים על אש בינונית.
טובלים את הקציצות בקמח ומיד בביצה ומסדרים על מחבת (לא חייב את כולם במכה אחת תעבדו בכיף שלכם לאט לאט)
משחימים היטב את הקציצות מכל הצצדים ומעבירים לצלחת.
במחבת ענקית ועמוקה (למי שאין עמוקה אז סיר גדול) מכינים את הרוטב.
שופכים שמן זית, בצל, תבלינים ומערבבים.
מוסיפים סלרי ושום ומערבבים.
לאחר כ-2 דק׳ מוסיפים רסק עגבניות.
לאחר כ-דקה מוסיפים פלפל חריף שלם ועגבניות.
לאחר כ-3 דק׳ מוסיפים עגבניות איטלקיות.
לאחר כ-2 דק׳ מוסיפים מלח ומחצית מכמות המים.
מביאים לרתיחה.
מוסיפים את המפרומים למחבת/סיר ומוסיפים את המים עד לכיסוי מלא של המפרום.
מבשלים על אש נמוכה/בינונית -45 דק׳.
אם מפלס המים ירד מתחת לכיסוי מלא של המפרום יש להוסיף מים ב-30 דק׳ הראשונות של הבישול.
לאחר 30 דק׳ מפסיקים להוסיף מים ומאפשרים אידוי של הנוזלים.
לאחר 45 דק׳ מוכן❤️
בתאבון 😍

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה למפרום אתם חייבים לנסות את המתכון לעלי גפן ממולאים המושלם הזה!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך