אופן ההכנה:
מחממים תנור על מצב גריל (220 מעלות)
במגש מרופד נייר אפייה מניחים רבעי עגבניות, שמניות בצל עליהם שופכים 3 כפות שמן זית וחצי כפית מלח.
בנייר אפייה אחר, מניחים את שיני השום, יוצקים כף שמן זית וקורט מלח. סוגרים כמעטפה ומניחים בצד המגש.
מפזרים עלי טימין על הבצל והעגבניות ללא הגבעולים ומכניסים לתנור למשך 25 דק׳.
במקביל מחממים בסיר גדול מים עם מלח ומביאים לרתיחה – תטעמו את המים, הם צריכים להיות מלוחים כמו הים.
ברגע שהעגבניות יוצאות מהתנור מכניסים את הפסטה לסיר המבעבע ומבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן בגב האריזה.
במקביל מעבירים את הירקות השרופים לכלי נוח לטחינה יחד עם הנוזלים והשמן כמו שאני מראה בסרטון. (עדיין לא טוחנים)
ברגע שהפסטה מוכנה (לא לפני!), לוקחים חצי כוס מהמים של הפסטה ושופכים לתוך הכלי עם הירקות.
מיד! מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר היבש.
טוחנים את הירקות עם המים של הפסטה.
מוסיפים את הרוטב על הפסטה בעזרת לקקן, מגרדים מלא פרמזן ומערבבים במעט.
חשוב לעבוד מהר שהפסטה תשאר חמה.
מוסיפים פלפל שחור גרוס ומערבבים במעט.
טועמים – מתקנים תיבול של מלח ופלפל ומגישים.
להגשת הפסטה ברוטב עגבניות שרופות יש להוסיף עוד פרמזן ופלפל שחור למי אוהב.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פסטה ברוטב עגבניות שרופות? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את הפסטה ברוטב עגבניות שרופות? אתם חייבים לנסות את הפסטה שמנת פיטריות