ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

קציצות דגים ברוטב עגבניות

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם תוספת של גרגירי חומוס שמכינים מדגים טריים קצוצים ומקבלים טעם ומרקם משגע! סיר מפנק וטעים במיוחד

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

לקציצות:
300 גרם פילה ברמונדי
300 גרם פילה באס
צרור עלי כוסברה (רבע שנשמור להגשה)
כפית כמון
חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית מלח דק
חצי כוס פירורי לחם
ביצה
לרוטב:
רבע כוס שמן זית
5 שיני שום גדולות
4 עגבניות אדומות מגורדות
פחית עגבניות איטלקיות מרוסקות דק
חצי כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית שטוחה צ׳ילי גרוס
כפית גדושה מלח דק
2 כוסות חומוס מבושל (קפוא מבושל או לבשל מראש)
להגשה:
רבע צרור כוסברה קצוצים דק (ששמרנו בתחילת המתכון)

אופן הכנה:

דגשים חשובים מאוד, קציצות דגים במקור מכינים אך ורק על הסכין ולא בטחינה.
קציצות דגים חייבים להכין מדגים טריים בלבד. קציצות דגים ברוטב לא מבשלים בבישול ארוך, אחרת הם מתייבשות.
חותכים את הפילה לקוביות הכי קטנות שאפשר.
על קרש חיתוך גדול ונוח, מורידים את החלק התחתון של הכוסברה וקוצצים דק דק בעזרת סכין חדה וגדולה. (שמרו בצד רבע צרור)
על הכוסברה הקצוצה מניחים את קוביות הדג, מוסיפים את התבלינים וקוצצים יחד עד לקבלת מסה אחידה, דקה ודביקה.
בקערה מערבבים את המסה עם פירורי לחם וביצה.
יוצרים 16 כדורים שווים, מסדרים במגש, מכסים בניילון ומכניסים למקרר.
בסיר רחב ונמוך, על אש בינונית, שופכים שמן זית ושיני שום שלמות.
לאחר 3 דק׳ וקבלת צבע זהוב לשיני השום שופכים את העגבניות מגורדות, פחית עגבניות איטלקיות, תבלינים ומערבבים.
מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה למשך 20 דק׳ בהם נערבב בכל 5 דק׳.
מגבירים חזרה לאש בינונית, מוסיפים את החומוס המבושל (אם קניתם קפוא יש להפשיר מראש) ולאחר 2 דק׳ מסדרים את הקציצות בסיר.
נותנים ערבוב קל לכיסוי הקציצות ומכסים במכסה את הסיר למשך 15 דק׳ בדיוק.
בצלחת מניחים כמות רצויה של רוטב וחומוס, מעל מפזרים כוסברה בנדיבות, מניחים 2 את הקציצות ומוכן – בתאבון 🤍
מומלץ לצד לחם טרי (במיוחד חלה) או מאפה פילו

אם אתם משקיענים קבלו מתכון לחלות מעולות לשבת – למתכון לחצו כאן

** שומרי שבת יש להרתיח את הקציצות ולשמור במקרר את הסיר עד שעה לפני ארוחת הערב – שעה לפני יש להניח על פלטה לשבת ולחמם היטב.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן את המתכון? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה לקציצות דגים ברוטב, אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה לניוקי דג בתנור!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך