אופן הכנה:
בקערה של המיקסר שופכים מים, ביצים, סוכר ומערבבים במעט.
בכלי נפרד מערבבים את הקמח, השמרים ושופכים מיד לתוך הקערה של המיקסר.
יוצרים גומה ושופכים את השמן פנימה.
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית למשך 3 דק׳. (מהירות 1)
מוסיפים מלח, מגבירים למהירות בינונית למשך 5 דק׳. (מהירות 2)
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים במעט עם הידיים, מכדררים לכדור גדול, מניחים את הבצק בקערה משומנת וסוגרים בניילון נצמד למשך 45 דק׳.
לאחר מכן מקפלים את הבצק פנימה לתוך עצמו וסוגרים עם ניילון נצמד שוב עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לחתיכות של 135 גרם, מרדדים בעזרת מערוך ויוצרים גלילים.
מקמחים את הגלילים וקולעים את החלה.
מניחים את החלה על מגש מרופד נייר אפייה, מתפיחים שנית במשך 45 דק׳, מכוסה בשקית ניילון.
במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות.
מורחים את החלות בביצה (תשקיעו למען חלות יפות!) מפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך כ-25 דק׳ עד קבלת צבע שחום.
מוציאים מהתנור לצינון של שעתיים, מיד עוטפים בניילון נצמד לשמירה על הטריות עד לשימוש.
ניתן להקפיא את החלות ולהפשיר לילה לפני שימוש (עטוף בניילון נצמד!)
** עד חודש במקפיא
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חלה לשבת? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ועכשיו שיש חלה לשבת, רק נשאר להכין סיר טעים של דגים ברוטב שיהיה במה לטבול את החלה.