ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

חלה לשבת

אין כמו להתחיל את השבת עם ריח משכר של חלה לשבת! מתכון לחלה לשבת טעימה ורכה שתמיד מצליח, אחרי שתנסו פעם ראשונה לא תחליפו אותו
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

400 גרם מים - 400 מ''ל מים (יותר קל לשקול)
3 ביצים (160 גרם)
80 גרם סוכר
10 גרם שמרים יבשים או 30 שמרים טריים
1 קילו קמח לחם או חלה
80 גרם שמן
20 גרם מלח דק
לפני אפייה:
ביצה + מים
שומשום
ניתן למרוח במים וסילאן ו/או לפזר קצח / פרג / שומשום שחור

אופן הכנה:

בקערה של המיקסר שופכים מים, ביצים, סוכר ומערבבים במעט.
בכלי נפרד מערבבים את הקמח, השמרים ושופכים מיד לתוך הקערה של המיקסר.
יוצרים גומה ושופכים את השמן פנימה.
מפעילים את המיקסר על מהירות איטית למשך 3 דק׳. (מהירות 1)
מוסיפים מלח, מגבירים למהירות בינונית למשך 5 דק׳. (מהירות 2)
מעבירים את הבצק למשטח עבודה, לשים במעט עם הידיים, מכדררים לכדור גדול, מניחים את הבצק בקערה משומנת וסוגרים בניילון נצמד למשך 45 דק׳.
לאחר מכן מקפלים את הבצק פנימה לתוך עצמו וסוגרים עם ניילון נצמד שוב עד להכפלת הנפח.
מחלקים את הבצק לחתיכות של 135 גרם, מרדדים בעזרת מערוך ויוצרים גלילים.
מקמחים את הגלילים וקולעים את החלה.
מניחים את החלה על מגש מרופד נייר אפייה, מתפיחים שנית במשך 45 דק׳, מכוסה בשקית ניילון.
במקביל מחממים תנור ל-170 מעלות.
מורחים את החלות בביצה (תשקיעו למען חלות יפות!) מפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך כ-25 דק׳ עד קבלת צבע שחום.
מוציאים מהתנור לצינון של שעתיים, מיד עוטפים בניילון נצמד לשמירה על הטריות עד לשימוש.
ניתן להקפיא את החלות ולהפשיר לילה לפני שימוש (עטוף בניילון נצמד!)
** עד חודש במקפיא

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן חלה לשבת? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ועכשיו שיש חלה לשבת, רק נשאר להכין סיר טעים של דגים ברוטב שיהיה במה לטבול את החלה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור