ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

יפרח – עלי גפן ממולאים

מתכון מושלם ליפרח כורדי, עלי גפן ממולאים. עלי גפן ממולאים ובצל ממולא בבשר ובאורז - מתכון כורדי מבית סבתא ליפרח טעים ברמות

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

לבשר:
כף שמן זית
500 גרם אונטריב טחון - בשר מספר 2 טחון

בצל לבן
למילוי:
בשר צרוב
3 כוסות אורז יסמין (שטוף)
3 עגבניות אדומות גדולות
2 כוסות דחוסות עלי סלרי
5 גבעולי בצל ירוק שלמים
כף שטוחה פלפל שחור גרוס
כף גדושה מלח דק
כף גדושה מלח לימון

כף גדושה מלח לימון

לממולאים:

250 גרם עלי גפן טריים לאחר קיטום
2 בצלים ענקיים
ליטר וחצי מים חמים
כפית מלח לימון
חצי כפית מלח דק


אופן הכנה:

יפרח הוא מתכון שלוקח זמן וישנה עבודת נמלים אך שעלי הגפן ממולאים נמצאים במרכז השולחן אין שמחה גדולה כזאת.
במחבת על אש גבוהה שופכים כף שמן זית ואת הבשר.
לאחר שהנוזלים יצאו מהבשר מוסיפים בצל קצוץ דק.
מערבבים מידי פעם עד לאידוי כל הנוזלים וצריבה יפה של הבשר.
מעבירים את הבשר לקערה ומצננים כ-15 דק׳.
מוסיפים את האורז לאחר שטיפה, בצל לבן קצוץ, עגבניות חתוכות קוביות קטנות, עלי סלרי קצוץ, בצל ירוק קצוץ, תבלינים וחצי כוס שמן זית.
מערבבים היטב את המילוי ומניחים בצד עד לשימוש.
בסיר עם מים חמים מכניסים את עלי הגפן וטובלים בעזרת כף סינון לכיסוי.
לאחר שעלי הגפן החליפו צבע מירוק טרי לירוק זית מוציאים מהמים למסננת.
לאחר מכן חותכים את הבצלים עד החצי לפי הדוגמא בסרטון ומכניסים למים למשך 15 דק׳.
מוציאים את הבצל לקערה עם מים קרים, מקלפים את השכבות שלו ומעבירים לצלחת.
מתחילים לגלגל ולסדר את הסיר.
ממלאים את הבצלים לפי ההוראות בסרטון ומניחים בתחתית הסיר.
מגלגלים את עלי הגפן ומניחים על הבצלים במסודר.
לאחר שסיימנו להרכיב את הסיר, מערבבים מים עם מלח דק ומלח לימון.
שופכים כף שמן זית על עלי הגפן הממולאים ומוסיפים מים חמים עם המלח עם עד גובה העלים העליונים ביותר ועוד 2 ס״מ.
מרתיחים על אש גבוהה 10 דק׳ בדיוק עם מכסה סגור.
מעבירים לאש קטנה ונמוכה למשך שעה.

לאחר שעה מכבים את האש ומכסים את הסיר עם מגבת על המכסה.
ממתינים כ-10 דק׳ הופכים את הסיר על מגש ובתאבון ❤️

טיפים להכנה בשבתות וחגים:

ניתן להרכיב את סיר הממולאים ולהכניס למקרר עטוף בניילון נצמד למשך הלילה.
ולהכין יום לאחר מכן.
בנוסף לשומרי שבת אפשר להרתיח במשך 10 דק׳ ואז להעביר לפלטה של שבת על האש הכי נמוכה שאפשר עד ל-4 שעות.

חשוב לדאוג לנוזלים מידי פעם אחרת היפרח יתייבש (להוסיף כוס מים חמים פשוט.)

אם רוצים לאכול בשבת בבוקר – יש להרתיח במשך 10 דק׳ ביום שישי, לאחר מכן להמשיך בישול במשך שעה על אש קטנה לפי המתכון ואז לצנן.
לאחר צינון לשמור במקרר עד שבת בבוקר, כ-4 שעות לפני האוכל להוסיף כוס מים חמים על התבשיל ולחמם על פלטה לשבת עד לאוכל – האש הכי נמוכה שיש.

** חשוב שמחממים על הפלטה של שבת לדאוג להפרדה בין הסיר לפלטה ושלא יהיה חום ישיר.
בכל מקרה ובכל אופציה שנתתי

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן את היפרח? אל תשכחו לצלם את ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון ליפרח עלי גפן ממולאים את חייבים לנסות את הפלפל ששוקה הממולא
ואם אתם מאוהבים בממולאים קבלו גם קישואים ממולאים וגם פלפלונים ממולאים

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך