אופן הכנה:
חותכים את ראש הפלפל שושקה ומנקים את תוכן הפלפלים בעזרת סכין קהה.
בקערה מערבבים את האורז, עגבניה חתוכה לקוביות, אחד בצל סגול קצוץ דק, כוסברה קצוצה, תבלינים, שמן, לימון ומערבבים היטב.
ממלאים את הפלפלים ודוחסים היטב עד לעומק הפלפל (בעדינות) – יש להשאיר מרווח מפתח הפלפל באורך חצי אצבע.
את החורים של הפלפלים סותמים בעזרת חצאי בצל סגול (דוגמא בסרטון)
לסיר זורקים בצלים לבנים חתוכים לשמיניות ועליהם מניחים את הפלפלים הממולאים.
מעבירים את הסיר לגז.
בקערה מערבבים, מלח, רסק ומים רותחים.
בעזרת כף ממיסים את המלח והרסק במים ושופכים עד גובה חצי הפלפלים (אין לכסות את הפלפלים במלואם במים!)
סוגרים את המכסה ומדליקים על אש גבוהה עד לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש למשך 10 דק׳.
לאחר 10 דק׳ פותחים את המכסה למחצה למשך כ-30 דק׳. (סהכ 45 דק׳ על האש)
מכבים את האש ונותנים לפלפלים לנוח כ-15 דק׳.
מעבירים לצלחת יחד עם כמות נכבדת של בצל ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את הפלפל שושקה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.