צפיות: 5152

פלפל שושקה ממולא באורז

פלפל שושקה ממולא באורז טעים ברמות, מנה טעימה וכל כך מנחמת של פלפלים מתוקים במילוי אורז רך ברוטב עגבניות מעולה

פלפל שושקה מתקתק ממולא באורז מתובל וחלומי, ברוטב עגבניות עשיר. פלפל שושקה ממולא באורז היא מנה מושלמת לערב חג, ארוחת שישי או סתם באמצע שבוע כשבא פינוק!

מצרכים:

לממולאים:
4 פלפל ששוקה (חפשו כמה שיותר ישרים)
כוס אורז (שטופה)
עגבניה גדולה ואדומה
3 בצל סגול
½ צרור כוסברה (כולל הגבעולים)
כף מלח
כפית פלפל שחור טחון
כפית שטוחה כמון
½ כפית צ׳ילי גרוס
כף שטוחה פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
½ לימון

לרוטב:

3 בצל לבן
כף מלח
100 גרם רסק עגבניות 22BX
½1 ליטר מים חמים

אופן הכנה:


חותכים את ראש הפלפל ומנקים את תוכן הפלפלים בעזרת סכין קהה.
בקערה מערבבים את האורז, עגבניה חתוכה לקוביות, אחד בצל סגול קצוץ דק, כוסברה קצוצה, תבלינים, שמן, לימון ומערבבים היטב.
ממלאים את הפלפלים ודוחסים היטב עד לעומק הפלפל (בעדינות) – יש להשאיר מרווח מפתח הפלפל באורך חצי אצבע.
את החורים של הפלפלים סותמים בעזרת חצאי בצל סגול (דוגמא בסרטון)
לסיר זורקים בצלים לבנים חתוכים לשמיניות ועליהם מניחים את הפלפלים הממולאים.
מעבירים את הסיר לגז.
בקערה מערבבים, מלח, רסק ומים רותחים.
בעזרת כף ממיסים את המלח והרסק במים ושופכים עד גובה חצי הפלפלים (אין לכסות את הפלפלים במלואם במים!)
סוגרים את המכסה ומדליקים על אש גבוהה עד לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש למשך 10 דק׳.
לאחר 10 דק׳ פותחים את המכסה למחצה למשך כ-30 דק׳. (סהכ 45 דק׳ על האש)
מכבים את האש ונותנים לפלפלים לנוח כ-15 דק׳.
מעבירים לצלחת יחד עם כמות נכבדת של בצל ובתאבון.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

מה בא לכם לבשל?

דילוג לתוכן