אופן הכנה:
דגשים חשובים מאוד, קציצות דגים במקור מכינים אך ורק על הסכין ולא בטחינה.
קציצות דגים חייבים להכין מדגים טריים בלבד. קציצות דגים ברוטב לא מבשלים בבישול ארוך, אחרת הם מתייבשות.
חותכים את הפילה לקוביות הכי קטנות שאפשר.
על קרש חיתוך גדול ונוח, מורידים את החלק התחתון של הכוסברה וקוצצים דק דק בעזרת סכין חדה וגדולה. (שמרו בצד רבע צרור)
על הכוסברה הקצוצה מניחים את קוביות הדג, מוסיפים את התבלינים וקוצצים יחד עד לקבלת מסה אחידה, דקה ודביקה.
בקערה מערבבים את המסה עם פירורי לחם וביצה.
יוצרים 16 כדורים שווים, מסדרים במגש, מכסים בניילון ומכניסים למקרר.
בסיר רחב ונמוך, על אש בינונית, שופכים שמן זית ושיני שום שלמות.
לאחר 3 דק׳ וקבלת צבע זהוב לשיני השום שופכים את העגבניות מגורדות, פחית עגבניות איטלקיות, תבלינים ומערבבים.
מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה למשך 20 דק׳ בהם נערבב בכל 5 דק׳.
מגבירים חזרה לאש בינונית, מוסיפים את החומוס המבושל (אם קניתם קפוא יש להפשיר מראש) ולאחר 2 דק׳ מסדרים את הקציצות בסיר.
נותנים ערבוב קל לכיסוי הקציצות ומכסים במכסה את הסיר למשך 15 דק׳ בדיוק.
בצלחת מניחים כמות רצויה של רוטב וחומוס, מעל מפזרים כוסברה בנדיבות, מניחים 2 את הקציצות ומוכן – בתאבון 🤍
מומלץ לצד לחם טרי (במיוחד חלה) או מאפה פילו
אם אתם משקיענים קבלו מתכון לחלות מעולות לשבת – למתכון לחצו כאן
** שומרי שבת יש להרתיח את הקציצות ולשמור במקרר את הסיר עד שעה לפני ארוחת הערב – שעה לפני יש להניח על פלטה לשבת ולחמם היטב.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את המתכון? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לקציצות דגים ברוטב, אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה לניוקי דג בתנור!