צפיות: 589

קציצות דגים ברוטב עגבניות

קציצות דגים ברוטב עגבניות עם תוספת של גרגירי חומוס שמכינים מדגים טריים קצוצים ומקבלים טעם ומרקם משגע! סיר מפנק וטעים במיוחד
קציצות דגים ברוטב עגבניות

מתכון לקציצות דגים חלומיות ממש כמו של סבתא, ברוטב עגבניות עשיר

מצרכים:

לקציצות:
300 גרם פילה ברמונדי
300 גרם פילה באס
צרור עלי כוסברה (רבע שנשמור להגשה)
כפית כמון
½ כפית פלפל שחור טחון

כפית מלח דק
½ כוס פירורי לחם
ביצה L

לרוטב:
¼ כוס שמן זית
5 שיני שום גדולות
4 עגבניות אדומות מגורדות
פחית עגבניות איטלקיות מרוסקות דק
½ כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית פלפל שחור טחון
כפית שטוחה צ׳ילי גרוס
כפית גדושה מלח דק
2 כוסות חומוס מבושל (קפוא מבושל או לבשל מראש)

להגשה:
¼ צרור כוסברה קצוצים דק

אופן הכנה:

דגשים חשובים מאוד, קציצות דגים במקור מכינים אך ורק על הסכין ולא בטחינה.
קציצות דגים חייבים להכין מדגים טריים בלבד.
חותכים את הפילה לקוביות הכי קטנות שאפשר.
על קרש חיתוך גדול ונוח, מורידים את החלק התחתון של הכוסברה וקוצצים דק דק בעזרת סכין חדה וגדולה. (שמרו בצד רבע צרור)
על הכוסברה הקצוצה מניחים את קוביות הדג, מוסיפים את התבלינים וקוצצים יחד עד לקבלת מסה אחידה, דקה ודביקה.
בקערה מערבבים את המסה עם פירורי לחם וביצה.
יוצרים 16 כדורים שווים ומכניסים למקרר.
בסיר רחב ונמוך, על אש בינונית, שופכים שמן זית ושיני שום שלמות.
לאחר 3 דק׳ וקבלת צבע זהוב לשיני השום שופכים עגבניות מגורדות, פחית עגבניות איטלקיות, תבלינים ומערבבים.
מביאים לרתיחה ומורידים לאש נמוכה למשך 20 דק׳ בהם נערבב בכל 5 דק׳.
מגבירים חזרה לאש בינונית, מוסיפים את החומוס המבושל ולאחר 2 דק׳ מסדרים את הקציצות בסיר.
נותנים עירבוב קל לכיסוי הקציצות ומכסים במכסה את הסיר למשך 15 דק׳ בדיוק.
בצלחת מניחים כמות רצויה של רוטב וחומוס, מעל מפזרים כוסברה בנדיבות, מניחים 2 את הקציצות ומוכן – בתאבון 🤍
מומלץ לצד לחם טרי (חלה) או מאפה פילו

** שומרי שבת יש להרתיח את הקציצות ולשמור במקרר את הסיר עד שעה לפני ארוחת הערב – שעה לפני יש להניח על פלטה לשבת ולחמם היטב.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון הזה לקציצות דגים ברוטב, אתם חייבים לנסות את המתכון המושלם הזה לניוקי דג בתנור!

מה בא לכם לבשל?

דילוג לתוכן