אופן הכנה:
מכניסים לתנור על 200 מעלות את המרכיבים לרוטב עגבניות.
במקביל קולים היטב את הפלפלים באש גלויה ומיד מעבירים לפיירקס ומכסים למשך 40 דק׳.
טוחנים את הרוטב עגבניות ושומרים בצד להגשה. (טועמים לתיקון מליחות וחריפות)
מוציאים את הפלפלים מהפיירקס ומקלפים את הקליפה בקלות.
קוצצים לקוביות ומעבירים לכלי עבודה.
מוסיפים שום כתוש, מלח, פלפל, סוחטים לימון ומערבבים היטב.
מנמיכים ל-180 מעלות את התנור.
במגש מרופד נייר אפייה מניחים עלה פילו, מורחים באופן יסודי בשמן זית, מניחים דף פילו נוסף ומורחים בשמן זית פעם נוספת.
מניחים את הפילה לברק ללא עור, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח וצ׳ילי גרוס.
מניחים 4 כפות מהפלפלים קלויים על הדג וסוגרים היטב (דוגמא בסרטון)
מכניסים לתנור למשך כ-30 דק׳ עד לקבלת צבע זהוב על גבול השחום לבצק פילו.
מגישים בצלחת יחד עם כף רוטב עגבניות שהכנו מראש.
** ניתן להכין עם פילה של כל סוג דג לבן ללא עור
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לפילה לברק, אתם חייבים לנסות את הפילה סלמון בתנור המעולה הזה!