אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
על נייר אפייה מניחים את הסלמון, מורחים שמן זית ומפזרים את התבלינים באופן שווה.
מניחים את צרור הכוסברה לצידי הדג ועוטפים בעזרת 6 ניירות אפייה ולאחר מכן בעטיפה עבה של נייר כסף.
מכניסים לתנור למשך 25 דק׳ מכבים את התנור ומשאירים 15 דק׳ למנוחה בתוך התנור.
בזמן שהדג בתנור מכינים את הרוטב.
מגרדים 2 ליים, סוחטים 8 ליים ושופכים את המיץ לסיר יחד עם סוכר, מלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה.
מוסיפים את הגרידת לימון, מערבבים קורנלפור ומים קרים בכלי נפרד ושופכים פנימה.
ברגע שהרוטב הפך לשקוף שוב מנמיכים לאש הכי נמוכה בגז, מוסיפים צ׳ילי גרוס ומערבבים במשך 20
דק׳ על לקבלת רוטב מצומצם וסמיך.
מרכיבים את המנה, על ריבוע בצק עלים או עלה חסה מניחים פרוסות סלמון, 2 שיני שום קונפי, פרוסת צ׳ילי טרי, כף של רוטב ומפזרים נענע קצוצה מעל.
מוכן תהנו וחג שמח.
** ניתן להגיש את הסלמון על עלי חסה למי שלא רוצה בצק עלים
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן פילה סלמון בתנור? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את פילה סלמון בתנור מחפשים עוד מתכונים מעולים לסוכות? כל המתכונים שלי לסוכות מחכים לכם ממש פה.