אופן ההכנה:
רגע לפני שמתחילים להכין את פאי הפקאן – מחממים תנור ל-180 מעלות.
את הבצק הפריך מהדקים לתבנית פאי 24 ס״מ משומנת (ספריי שמן), במקומות בהם חסר בצק תוסיפו ותהדקו היטב שהבצק יהיה אחיד ולא שבור.
בקערה נשפוך את הסוכרים, סירופ תירס, חמאה מומסת, ביצה ונערבב היטב.
נוסיף את 2 הביצים הנותרות בהדרגתיות בזמן הערבוב.
מוסיפים את התמצית/מחית וניל, מערבבים טוב טוב ומניחים בצד את הבלילה.
מפזרים את הפקאן על הבצק ומסדרים ככל שניתן (אל תתאמצו הם עוד שניה יצופו)
שופכים את הבלילה על הפקאן, מנערים במעט להוצאות בועות אוויר ומכניסים לתנור למשך 50 דק׳.
לאחר 30 דק׳ יש להציץ לתנור ולבדוק אם הבצק כבר שחום, יש לעטוף את הפאי בנייר אפייה, נייר כסף ולהמשיך את האפייה.
מוציאים מהתנור למנוחה וצינון של שעתיים לפחות.
רק לאחר שהפאי בטמפ׳ החדר ניתן לחתוך ולהתחיל לזלול.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לפאי פקאן, אתם חייבים להכין את העוגיות שוקולד צ'יפס המעולות האלה!