מצרכים:
• כוס סוכר חום כהה
• 150 גרם חמאה
• 2 ביצים
• קורט מלח דק
• ½ כוס סוכר לבן
• 2 חבילות סוכר וניל
• 2 כפיות תמצית וניל
• 2 כוסות קמח מנופה
• כפית סודה לשתיה
• 2 כוסות שוקולד צ׳יפס וניל/קרמל/וניל
אופן הכנה:
מחממים תנור ל190 מעלות.
מניחים בקערה את כל המצרכים למעט הקמח, אבקת סודה והשוקולד ציפס.
מערבבים היטב (ניתן להעזר בבן מארי) עד שמקבלים תערובת אחידה.
מוסיפים את הקמח ואבקת הסודה לשתיה ומערבבים באופן יסודי.
בנקודה זאת יש לכם את זכות בחירה אם לערבב או להפריד קערות וגם איזה טעם של שוקולד צ׳יפס להוסיף.
אני בחרתי להעביר ל2 קערות נפרדות ולהכין אחת שוקולד ואחת קרמל.
מניחים כדורים ענקיים (8 סה״כ) על נייר אפייה במגש.
(על הקרמל אני ממליץ להוסיף מלח ים)
מכניסים לתנור למשך 14/17 דק׳ (שימו עין, כל תנור והקריזה שלו!)
מוציאים מהתנור ל5 דק׳ צינון וזה מוכן😍
*ניתן להכין את אותו המתכון לעוגיות בגודל סטנדרטי – יש להוריד בזמן שהם בתנור.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לעוגיות שוקולד צ'יפס, אתם חייבים להכין את העוגיות אמסטרדם החלומיות האלו!