מצרכים:
• 70 גרם חמאה
• 35 גרם סוכר חום
• 50 גרם סוכר לבן
• ½ כפית שטוחה מלח דק
• 100 גרם קמח
• 20 גרם קקאו
• ½ כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
• ביצה
• כפית תמצית וניל
• 11 קוביות שוקולד לבן או פרלינים שוקולד לבן
אופן הכנה:
מרסקים בקערה את החמאה עם מזלג ומוסיפים את הסוכרים והמלח. מערבבים בעזרת מזלג.
מוסיפים את הקמח, קקאו ואבקת סודה דרך מסננת (מנופה) ומערבבים עם המזלג.
מוסיפים ביצה ותמצית וניל ובעזרת הידיים לשים היטב את העיסה, עד לקבלת מסה אחידה ויציבה.
מעבירים לניילון נצמד, מכניסים למקפיא ל10 דקות או 30 דקות במקרר.
מדליקים תנור על 170 מעלות טורבו.
מוציאים את המסה מהקירור ומחלקים לכדורים של 30 גרם.
תעבדו עם ידיים רטובות יהיה לכם יותר קל.
לאחר שיצא לנו 11 כדורים של 30 גרם במדויק, ממלאים בקוביית שוקולד לבן או פרלין שוקולד לבן ומכדררים.
מניחים 4 יחידות על נייר אפייה, בכל מגש ובמרחק שווה.
מכניסים לתנור למשך 10 דקות, לקבלת מרקם קריספי בטבעת העוגייה ורך במרכזה.
נותנים לעוגייה לנוח כ-7 דקות וניתן לאכול ❤️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לעוגיות אמסטרדם, אתם חייבים להכין את העוגיות שוקולד צ'יפס המעולות האלה!