אופן ההכנה:
מחממים תנור ל170 מעלות.
ראשית מפרידים את הביצים חלבון וחלמון לקערות נפרדות חלמון לקערה קטנה וחלבון לקערה גדולה ועמוקה.
לקערה גדולה נוספת שוברים את השוקולד לקוביות, מוסיפים את השמן קוקוס (או כל שמן אחר / חמאה) ומעלים לבן מארי – מעל סיר עם אדים.
או מחממים במיקרו 30 שניות הפסקה-ערבוב 30 שניות וחוזר חלילה עד שנמס לגמרי.
כשנמס מניחים את הקערה עם השוקולד על מגבת.
טורפים בעזרת מטרפה ומכניסים חלמון אחרי חלמון לשוקולד בהדרגתיות.
מסננים פנימה כף גדושה של קקאו וטורפים.
מניחים בצד את השוקולד ובמקביל מקציפים את החלבונים יחד עם כוס סוכר.
את הסוכר יש להכניס בהדרגתיות עד לקבלת קצף חזק ויציב.
מעבירים שליש מכמות הקצף לשוקולד ומערבבים על מנת להשוות מסות.
לאחר מכניסים פנימה חצי מכמות הקצף שנותרה והפעם נקפל בעדינות ולא באגרסיביות.
לאחר הטעמה נוסיף את שאר הקצף ונמשיך לעבוד בסבלנות ולקפל.
בסופו של דבר צריך לקבל בלילה חלקה ואחידה.
אין לערבב באגרסיביות לאחר השוואת המסות עליכם לקבל בלילה אוורירית אחרת תצא עוגה דחוסה ונמוכה.
מעבירים את בלילת העוגת למגש עגול קפיץ 24 ס״מ מרופדת נייר אפייה בתחתית ובצדדים.
מכניסים לתנור למשך 45 דק׳.
מוכן, נותנים לעוגה צינון של מינימום שעתיים ולאחר מכן עוטפים בניילון נקי ושומרים עד לפריסה (ניתן לאכול לאחר שעתיים)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את העוגת פאדג׳ שוקולד? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכון לעוגה מנצחת ללא גלוטן? נסו את העוגת שוקולד המושלמת הזאת!
ויש את העוגת פאדג׳ שוקולד ללא גלוטן גם בגרסה חלבית!