עוגיות אמסטרדם במילוי מפתיע וטעים בטירוף של שוקולד לבן ופיסטוק, או בקיצור אחת העוגיות הכי טעימות שתאכלו – אתם חייבים לנסות!
מצרכים:
150 גרם מחית פיסטוק
50 גרם חמאה
200 גרם סוכר לבן (כוס)
ביצה L
חלמון ביצה
230 גרם קמח תופח (כוס וחצי)
½ כפית אבקת סודה לשתייה
חבילה שוקולד לבן
20 פיסטוקים שלמים
אופן הכנה:
בקערה מערבבים מחית פיסטוק, חמאה וסוכר עד לאיחוד.
מוסיפים ביצה, מערבבים עד להטמעה, מוסיפים חלמון ומטמיעים שנית.
מוסיפים קמח תופח, אבקת סודה לשתיה ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
יוצרים כדורים של 50 גרם, מרדדים במעט, מניחים 3 קוביות שוקולד (או ממיסים את השוקולד ויוצרים מטבעות גדולים), מניחים עוד כדור של 50 גרם בצק מלעלה וסוגרים לצורה של עוגייה.
את העוגיות מניחים במגש מרופד נייד אפייה במרחק של 4 ס״מ אחד מהשני.
נועצים פיסטוקים על העוגיות ומכניסים למקרר למשך 30 דק׳.
במקביל מחממים תנור ל170 מעלות טורבו.
מוציאים את העוגיות מהמקרר ישירות לתנור לאפייה של 12 דק׳ בדיוק.
מוכן!
מקשטים במעט שוקולד לבן (לא חובה) ובתאבון 🤍
צולם יחד עם עדי מרום היקרה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לעוגיות פיסטוק, אתם חייבים להכין את העוגיות שוקולד צ'יפס המעולות האלה!