אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
קורצים עיגולים בבצק עלים הכי צפוף שאפשר. מניחים במגש מרופד נייר אפייה ומקפלים את דופן הבצק כלפיי פנים ומהדקים היטב – דוגמא בסרטון.
בעזרת סכין חורצים בעדינות רבה (לא לחתוך!) פסים המדמים צדפה. מורחים בחלמון ביצה ומכניסים לתנור למשך 22/24 דק׳ ועד לקבלת צבע שחום למאפים.
במקביל מרתיחים את ביצי השליו, 6 דק׳ בדיוק מרגע הרתיחה. יש להכניס את הביצים כשהמים חמים אך לא מבעבעים ולספור 6 דק׳ מרגע הבעבוע.
בנוסף מכינים סלט טונה. בקערה מערבבים את המרכיבים יחד, את המלפפון חמוץ חותכים לגודל של התירס.
מעבירים את הביצים למי קרח / מים קרים. במקביל מצננים את צדפות בצק העלים במשך 10 דק׳ מחוץ לתנור.
להרכבה – פותחים בעזרת סכין את הצדפות לשתיים, בעזרת כפית מניחים בנדיבות סלט טונה בחלק התחתון של הצדפה ומכניסים ביצת שליו פנימה המדמה פנינה.
מוכן!
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן סלט טונה ומאפה בצק עלים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכוני אורחת בוקר? לחצו כאן לשקשוקה המושלמת