מצרכים:
• 500 גרם אורז קצר עגול (אורז לסושי)
• 550 מ״ל מים מסוננים
• 100 גרם חומץ אורז
• 70 גרם סוכר
• 20 גרם מלח
אופן הכנה:
שוטפים מתחת לברז את האורז 4-5 פעמים תוך כדי שפשוף הגרגירים בין הידיים.
מעבירים למסננת למשך 12/15 דקות.
בזמן שהאורז שלנו בסינון, ניקח סיר קטן/פינג׳ן ונשפוך לתוכו את החומץ אורז, סוכר ומלח.
מדליקים את האש ולא מפסיקים לערבב עד שהכל נמס.
מניחים בצד את החומץ אורז ומעבירים את האורז המסונן לסיר.
מוסיפים 550 מ״ל מים מסוננים ומדליקים את האש על להבה גבוהה.
לאחר שישנה רתיחה (רואים בועות), מורידים את האש לנמוכה, מערבבים קלות את האורז (לאט ובעדינות), מכסים ומחכים 10 דק׳ בדיוק.
לאחר מכן מכבים את האש ומכסים לעוד 10 דק׳.
מעבירים לכלי שטוח ורחב את האורז, שופכים את החומץ אורז באחידות ובעזרת כף עץ מערבבים באופן יסודי.
לוקחים מגבת נקייה, מרטיבים במים ומכסים את האורז.
לאחר 30 דק׳ מרגע זה, ניתן להכין סושי 🍱 🍣
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכוני סושי המעולים שפה, אתם חייבים לנסות את הניגירי סלמון המעולה הזה!