אופן הכנה:
משרים את האורז במים במשך 20 דק'.
שוטפים מתחת לברז את האורז סושי 4-5 פעמים תוך כדי שפשוף הגרגירים בין הידיים עד לקבלת מים שקופים.
מעבירים את האורז למסננת למשך 12 דקות.
במקביל בסיר קטן / פינג׳ן נשפוך את החומץ אורז, סוכר ומלח.
מעלים לאש בינונית ולא מפסיקים לערבב עד שהסוכר והמלח נמסים – מניחים בצד לצינון.
מעבירים את האורז סושי המסונן לסיר, מוסיפים 550 מ״ל מים מסוננים ומדליקים את האש על להבה גבוהה. (לא מי ברז)
ברגע שישנה רתיחה (רואים בועות), מורידים את האש לנמוכה, מערבבים קלות את האורז (לאט ובעדינות), מכסים ומחכים מרגע זה 10 דק׳ בדיוק.
לאחר 10 דק', מכבים את האש, מערבבים בעדינות בדגש על תחתית הסיר ומשאירים את מכסה הסיר סגור לעוד 10 דק׳.
מעבירים את האורז לכלי שטוח ורחב, שופכים את החומץ אורז שהכנו מראש באחידות ובעזרת כף עץ או סיליקון מערבבים באופן יסודי ועדין.
בוחרים מגבת נקייה, מרטיבים במים ומכסים את האורז למנוחה של 30 דק'.
לאחר המנוחה ניתן להכין סושי 🍱 🍣
כל מתכוני הסושי שלי נמצאים כאן – תהנו
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן סושי כמו של מסעדות? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון סושי המעולה שפה, אתם חייבים לנסות את הניגירי סלמון המעולה הזה!