מצרכים:
• 500 גרם קמח חיטה לבן
• 25 גרם שמרים טריים ( או 8 גרם יבשים)
• 55 גרם סוכר
• שקית אבקת אפייה (10 גרם)
• 1 ביצה
• 55 גרם שמן (גרם לא מ״ל!!)
• 5 גרם מלח
• 260 מ״ל מים
• כפית ממרח וניל טבעי
אופן הכנה:
לקערה של המיקסר נכניס קמח, שמרים, סוכר, אבקת אפייה, ביצה ונתחיל לבחוש.
לאחר 2 דק׳ נוסיף שמן, מלח, מים וממרח וניל.
נותנים למיקסר לעבוד במשך 8 דק׳ ברצף.
עוצרים את המיקסר ומרכזים את הבצק בעזרת ידיים מלאות בשמן.
פותחים את הבצק ומקפלים פנימה (דוגמא בסרטון)
מניחים בקערה משומנת את הבצק, מניילנים את הקערה ומכסים במגבת (אם קר, יש להכניס לתנור עם דלת פתוחה על 50 מעלות – פתוחה!!!)
נותנים לבצק לתפוח במשך שעה במקום חמים.
לאחרה התחפה יש ללוש במעט את הבצק לתוך עצמו (דוגמא בסרטון)
שוקלים חתיכות ל45 גרם.
משטחים את החתיכות ומקפלים פנימה (דוגמא בסרטון)
לאחר מכן הופכים ומתחילים לכדרר בעזרת תנועה מעגלית ולחץ מעל הכדור (שימו לב שהכדור נסגר היטב מלמטה אחרת הכל ייפתח בטיגון!)
מניחים את הכדור על מלבן של נייר אפיה ומסדרים בתבנית.
מתפיחים שנית במשך שעה וחצי. (במקום חמים, אם קר אז בתנור על 50 מעלות ודלת התנור פתוחה)
10 דק׳ לפני סיום ההתפחה, מחממים שמן במחבת/סיר ל-160 עד 170 מעלות במדוייק (לעבוד עם מדחום באופן קבוע בכל תהליך הטיגון של הסופגנייה)
מניחים בעדינות את הסופגנייה על השמן יחד עם נייר האפיה, לאחר מגע הסופגנייה בשמן מוציאים את נייר האפיה בניעור קליל.
לאחר קבלת צבע זהוב יפה יש להפוך ולהוציא כאשר כל הסופגניה זהובה.
מניחים על רשת למשך דקה ומעבירים לנייר-סופג, לאחר דקה נוספת הופכים את הסופגניות (אם הנייר-סופג, ספוג שמן יש להחליף לפני שהופכים)
יאללה קישוטים בפרק הבא (עוד היום!!)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לסופגניות, עוד מתכונים מתוקים שווים מחכים לכם ולכן ממש פה!
סרטון ריבת תות:
מרכיבים: 4 כפות מסקרפונה, 4 כפות שמנת מתוקה ו-3 כפות ריבת תות ביתית.
סרטון סופגניות ריבת חלב:
מרכיבים: מיכל שמנת מתוקה 38% ו-2 כפות ריבת חלב
טבלת שוקולד לבן ו-כף גדושה ריבת חלב
סרטון סופגניות לוטוס:
מרכיבים: שמנת מתוקה, ממרח לוטוס, שוקולד לבן וביסקוויט לוטוס.