מצרכים:
• ½ קילו קמח לבן
• ⅓ כוס סוכר
• ½ כפית מלח שטוחה
• ½ קוביית שמרים או 25 גרם שמרים יבשים
• 400 מ״ל מים
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה של המיקסר יחד את הקמח, סוכר, מלח ושמרים.
מוסיפים חצי מכמות המים ולשים.
בהדרגה מוסיפים בשתי פעימות נוספות את יתרת המים עד לבצק נוזלי ודביק. (מאוד נוזלי זה בסדר)
נלוש את הבצק סה"כ 6 דקות במיקסר או 8 דקות באופן ידני.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכסים במגבת. ( ניתן להכניס לתנור על 50 מעלות ודלת התנור פתוחה)
מחכים שהבצק יכפיל את עצמו ואז לשים שוב את הבצק (מוציאים את האוויר).
מכסים שוב ונותנים לבצק התפחה של 30 דק׳.
מחממים שמן ל160 עד 175 מעלות (שימו לב למעלות)
מתחילים לטגן😁
מרטיבים את ניידים היטב, צובטים מהבצק כדור בגודל של קלמנטינה, יוצרים חור באמצע הכדור, (מקבלים צורה של בייגלה) ומיד מניחים בשמן.
ממלאים את הסיר/מחבת בטבעות בצק נוספות (לא לשכוח להרטיב ידיים בין לבין).
מטגנים 2 דק׳ מכל צד על לצבע זהוב יפייפה. הופכים ומוצאים אך ורק בעזרת מזלג.
מוציאים את הספינג׳ המוכנים לנייר סופג. טובלים את הספינג׳ים בסוכר לבן ומגישים ❤️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכון לסופגניות מעולות? אתם חייבים לנסות את הסופגניות נוטלה המושלמות האלה!