פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי
מצרכים:
•סלסלת פטריות ( 8 יח')
•4 כפות שומשום
•½ כפית מלח
•2 כפות סילאן
•ענף בצל ירוק
אופן הכנה:
במחבת חמה מקפיצים יחד את הפטריות, השומשום והמלח.
לאחר 4 דק' מוסיפים את הסילאן ומצמצמים ( דוגמא בסרטון)
מורידים לקערית מפזרים בצל ירוק ובתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מהירים? כל המתכונים המהירים שלי ממש פה.
פיצה לאפה
מצרכים:
רוטב:
• 100 גרם רסק עגבניות (חבילה)
• כפית אורגנו
• ½ כפית פלפל שחור
• ½ כפית שום גבישי / אבקת שום
• כפית שטוחה מלח
• 2 כפיות פסטו ביתי (למתכון לחץ כאן)
• 2 עגבניות אדומות מגורדות
לפיצה:
• לאפה גדולה
• כוס מוצרלה מגורדת
• 100 גרם בולגריות
• 4 עגבניות שרי
• ביצה
• 2 כפיות פסטו
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
מערבבים בקערית את כל המרכיבים לרוטב, מורחים על הלאפה, מפזרים את הגבינות באחידות, בוצעים את העגבניות שרי ומניחים על הפיצה.
מכניסים לתנור למשך 6 דק', מוציאים לרגע את הפיצה שוברים את הביצה במרכז, מוסיפים פסטו על העגבניות ומכניסים לתנור למשך מספר דק' עד למידת עשייה רצויה של הביצה – מוציאים ומוכן בתאבון.
משכא וגובתא – גבינה וחמאה
מצרכים:
• 200 גרם גבינת חמד / ג'יבן עיראקי
• 40 גרם חמאה
• לחם
אופן הכנה:
ממיסים את החמאה על מחבת, מניחים את הגבינה ומזלפים את החמאה על הגבינה עד לריכוך.
לאחר כמה דק', מכבים את האש ואוכלים ישירות מהמחבת עם לחם.
לחם שום במחבת
מצרכים:
• 4 כפות שמן זית
• ½ כפית פלפל שחור
• 4 פרוסות לחם (אפשר גם ישן)
• ½ כפית אורגנו
• ½ כפית טימין
• ½ כפית בזיליקום
• ½ כפית מלח
• כוס מוצרלה מגורדת
אופן הכנה:
במחבת חמה, על אש נמוכה שופכים שמן זית ומוסיפים פלפל שחור.
חותכים את הלחם לקוביות, מוסיפים למחבת יחד עם השום ומערבבים היטב.
מוסיפים את שאר התבלינים, מערבבים היטב ומיד מפזרים מוצרלה באופן שווה.
לאחר שהמוצרלה נמסה על הלחם, מורידים מהאש ואוכלים ישירות מהמחבת בעזרת מזלגות.
קינוח של שנות ה- 60
מצרכים:
• 2 גזרים
• תפוז
• כפית סוכר
• חופן צימוקים
• חופן אגוזי פקאן
אופן הכנה:
מגרדים את הגזר לצלחת קערית, סוחטים תפוז ביד (עם חתיכות הפרי!) על הגזר.
מוסיפים סוכר, צימוקים ומערבבים היטב.
מגישים בקעריות קטנות ומפזרים אגוזים מעל – בתאבון.
לחם מטוגן – פרנץ' טוסט מהיר
מצרכים:
• 2 ביצים
• קורט מלח
• כפית שמן
• 6 פרוסות לחם
• מייפל
אופן הכנה:
בצלחת מקשקשים ביצים יחד עם מלח.
משמנים את המחבת, טובלים את הלחם ומטגנים משני צדדים.
מסדרים במגדל את הלחם המטוגן, שופכים בנדיבות מייפל – מומלץ להגיש לצד גלידה וניל.
באגט מטוגן עם גבינות
מצרכים:
• 2 ביצים
• ½ כוס חלב
• ½ כוס גבינת פרמז'ן
• כוס מוצרלה
• כפית צ'ילי גרוס
• ½ כפית טימין
• כפית שום גבישי / אבקת שום
• באגט
• 30 גרם חמאה
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את כל המרכיבים מלבד הבאגט והחמאה.
פורסם את הבאגט לפרוסות בעובי 2 אצבעות.
על מחבת חמה באש נמוכה, זורקים את החמאה, טובלים את פרוסות הבאגט בבלילה ומעבירים לטיגון במחבת.
לאחר צריבה ברורה של הבאגט מכל הצדדים מורידים מהאש ובתאבון.
שדרוג מהיר לשניצל תירס
מצרכים:
• ½ כוס שומשום
• 10 מיני שניצל תירס או 2 רגילים
• ½ כוס צ'ילי מתוק
• 5 כפות רוטב סויה
• עלה בצל ירוק
אופן הכנה:
במחבת על אש נמוכה, קולים את השומשום ומעבירים לכלי בצד.
באותה המחבת מטגנים את השניצל תירס וחותכים לחתיכות הנוחות לביס.
מוסיפים צ'ילי, רוטב סויה ומביאים לרתיחה.
לאחר 3 דק מוסיפים את השומשום הקלוי, מערבבים היטב, מוסיפים את הבצל ירוק לדקה ומגישים – בתאבון.
חביתה עם תוספות
מצרכים:
• כף שמן
• 2 פטריות
• 2 כפות תירס
• ½ כפית מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• 2 ביצים + קורט מלח
• ½ כוס מוצרלה גבינה צהובה
אופן הכנה:
שופכים שמן במחבת על אש נמוכה, מוסיפים פטריות, תירס, מלח, פלפל, מקפיצים כ-3 דק' ומעבירים לכלי בצד.
מקשקשים את הביצים יחד עם קורט מלח ושופכים למחבת.
לאחר שהחביתה עשויה היטב (תשימו לב שהיא מתנתקת בקלות מהמחבת) הופכים בזהירות, מפזרים את הגבינה המגורדת, מניחים את הפטריות והתירס, מקפלים בצורת ירח את החביתה, נותנים צריבה קלה משני צדדים ומגישים – בתאבון.
אצבעות מוצרלה ומטובחה
מצרכים:
• עלה בצק פילו
• 6 אצבעות גבינה מוצרלה
• 6 כפיות מטבוחה
• ביצה
אופן הכנה:
מחממים שמן במחבת על אש בינונית.
חותכים לקוביות את הבצק פילו, מניחים אצבע מוצרלה, מוסיפים מטבוחה, מורחים בביצה ומגלגלים (דוגמא בסרטון)
מניחים בזהירות את אצבע המוצרלה המגולגלת בשמן, ומטגנים מכל הצדדים עד לקבלת צבע שחום – מוכן בתאבון!
אצבעות אבוקדו מטוגן
מצרכים:
• אבוקדו
• כוס פנקו
• כפית פלפל שחור
• 2 כפיות גדושה שום גבישי / אבקת שום
• כפית פפריקה מתוקה
• ½ כוס קמח
• ביצה
• ½ כפית מלח
אופן הכנה:
פורסים את האבוקדו לרצועות (אצבעות) ושופכים מעט לימון שלא ישחיר (לא חובה אם חותכים ומיד מטגנים!)
בקערה מערבבים את הפנקו, חצי כפית פלפל שחור, כפית שום גבישי וחצי כפית פפריקה.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, חצי כפית פלפל שחור, כפית שום גבישי, חצי כפית פפריקה.
בקערית מקשקשים ביצה ומתחילים לטגן.
במחבת עמוקה מחממים שמן על אש בינונית, טובלים את האבוקדו בפנקו, בביצה, בקמח וחוזר חלילה, מטגנים עד לקבלת צבע זהוב.
מפזרים מלח לאחר הטיגון.
מגישים לצד רטבים שאוהבים (ממליץ אלף האיים) – בתאבון
חביתת ירק משפחתית
מצרכים:
• 3 כפות שמן
• 6/8 ביצים (תלוי כמה אנשים)
• גמבה אדומה
• ½ פלפל חריף
• כפית מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• כפית אורגנו
• ½ כפית בזיליקום
• כפית שום גבישי / אבקת שום
אופן הכנה:
מחממים תנור, 180 מעלות.
בתבנית של תנור שופכים שמן ומורחים היטב, מכניסים לתנור למשך 3 דק'. (בזמן הזה נחתוך את הירקות)
מקשקשים יחד ביצים, ירקות, תבלינים ומכניסים לתנור למשך כמה דק' עד שהחביתה מוכנה.
פורסים ומגישים לכל בן בית את החביתה שלו.
יוגורט עיזים – מוזלי
מצרכים:
• אפרסמון
• אגס
• קיווי
• תפוח
• אוכמניות
• פטל
• ריבת תאנים (למתכון לחץ כאן)
• כוס יוגורט כבשים
• 2 כפות גרנולה
** ניתן להכין עם כל הפירות שאוהבים
אופן הכנה:
חותכים את הירקות דק, שופכים כוס יוגורט לקערית, מוסיפים קצת מכל פרי, ריבת תאנים, גרנולה ובתאבון!
טוסט ביצת עין
מצרכים:
• 2 פרוסות לחם
• 2 פרוסות גבינה צהובה
• כף גדושה תירס
• ½ כפית צ'ילי גרוס
• כף גדושה זיתים ירוקים
• ביצה
• קורט מלח
• ½ עלה בצל ירוק
אופן הכנה:
בעזרת כוס ניצור מהפרוסות לחם מעין קעריות, מניחים גבינה צהובה, תירס, צ'ילי גרוס, גבינה צהובה, זיתים, גבינה שנותרה חתוכה דק וסוגרים בעזרת פרוסת הלחם השנייה.
מעבירים למחבת חמה על אש נמוכה, שוברים ביצה מלמעלה, מפזרים מלח, בצל ירוק ומכסים על מכסה.
לאחר 2 דק' הופכים כאשר הלחם נצרב היטב (תהפכו לפי הדוגמא בסרטון!)
לאחר 3 דק' מורידים מהאש, חוצים ובתאבון.
מיני קרואסון שוקולד
מצרכים:
• 150 גרם בצק עלים
• 2 שורות שוקולד חלב (8 קוביות)
• 2 אצבעות שוקולד קינדר
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חוצים את הצק עלים ל-2, מרדדים במעט, מניחים את השוקולדים ומגלגלים (דוגמא בסרטון).
מכניסים לתנור עד לקבלת צבע שחום של הבצק עלים – מוכן בתאבון.
קינוח בננה בתנור
מצרכים:
• 2 בננה
• 4 כפות מייפל
• כפית שטוחה קינמון
• אצבע שוקולד קינדר
• 3 כפות שמנת מתוקה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חותכים במעט את הבננה בחלק התחתון (דוגמא בסרטון), יוצרים כיסים בבננה (לא מקפלים!) מניחים בבננה אחת מייפל וקינמון, בשניה שוקולד קינדר ושמנת.
מכניסים לתנור למשך 8-10 דק' עד שהשוקולד נמס, מערבבים במעט ובתאבון.
קינוח קינמון טורטייה
מצרכים:
•3 טורטיות
• 100 גרם חמאה
• 2 כפות גדושות סוכר
• כף קינמון
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות
חותכים את הטורטיות למשולשים, ממיסים את החמאה במיקרוגל במשך 45-55 שניות, שופכים סוכר, קינמון ומערבבים היטב.
מסדרים את משולשי הטורטייה על מגש מרופד נייר אפייה, מורחים בנדיבות בחמאה קינמון ומכניסים לתנור למשך 9-11 דק' עד שרואים שהסוכר מבעבע ומוציאים מהתנור.
נותנים לקינוח לנוח 2 דק' ובתאבון.