ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

מתכוני רטבים מושלמים של רובי

רוטב אלף האיים, ספייסי מיונז, איולי שום, קטשופ ביתי ועוד מגוון רחב של מתכוני רטבים ביתיים שישדרגו לכם כל ארוחה מחכים לכם ממש פה

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

רוטב אלף האיים

מצרכים:

• 2 כפות מיונז
• 2 כפות קטשופ
• כפית חרדל דיז׳ון
• 3 מלפפונים חמוצים קטנים
• כפית מהמים של החמוצים
• ¼ כפית שטוחה שום גבישי
• ¼ כפית שטוחה פלפל שחור
• 2 כפות מים

אופן הכנה:

מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון וטוחנים
עוצרים, מנקים את הדפנות עם כף וטוחנים שנית.
מעבירים לכלי ומכניסים למקרר, ניתן לשמור עד 30 יום במקרר – בתאבון ❤️

מיונז של גורדון רמזי (לא מומלץ לנשים בהריון)

מצרכים:

• 3 חלמונים
• כפית חרדל דיז׳ון
• 200 מ״ל שמן נטול טעם (קנולה/תירס/חמניות)
• לימון טרי בינוני
• כפית שטוחה פלפל לבן טחון
• כפית שטוחה מלח דק

אופן הכנה:

בעזרת מעבד מזון ידני או מעבד מזון רגיל אנחנו נכין את המיונז, אל תנסו לעשות זאת ידנית זה תהליך קשה.
שופכים 3 חלמונים וכפית חרדל למיכל.
מפעילים את המעבד מזון.
בקצב סופר איטי שופכים את השמן פנימה, אם תשפכו את השמן בבת אחת או במהירות גבוהה זה לא יהיה קרמי ולא יהפוך להיות מיונז.
לאחר שקיבלנו מרקם קרמי מוסיפים חצי לימון, מלח ופלפל.
מפעילים עד לערבוב (ממש 20 שניות) ומוסיפים את חצי הלימון השני.
מפעילים עד לקבלת מרקם קרמי אחיד.
אם אתם אוהבים את המיונז שלכם יותר נוזלי פשוט תוסיפו 2 כפות מים קרים.
!!אזהרה!! לא מתאים לנשים בהריון!!
!!ניתן לשמור כ-48 שעות במקרר ולא יותר דקה יותר!!

קטשופ ביתי אמיתי

מצרכים:

• כפית פטרוזיליה יבשה
• כפית אבקת שום
• כפית בצל יבש
• ½ כפית פלפל שחור
• כפית מלח דק
• פחית עגבניות איטלקיות חתוך דק
• ½ כוס מים
• 2 עגבניות אדומות טריות
• כף סוכר

אופן הכנה:


בעזרת מכתש ועלי נטחן את כל התבלינים חוץ מהסוכר.
בסיר נשפוך את העגבניות האיטלקיות.
את חצי כוס מים נשפוך לתוך הפחית שימורים של העגבניות, נערבב ונשפוך פנימה לסיר.
מדליקים את האש – להבה נמוכה.
לאחר רתיחה מוסיפים עגבניות מגורדות (טריות).
לאחר 5 דק׳ מוסיפים את הסוכר.
מעכשיו עלינו לערבב כמעט כל הזמן – למשך 6/8 דק׳.
ברגע שמקבלים מרקם סמיך, מכבים את האש, נותנים לקטשופ להתקרר ומעבירים לצנצנת זכוכית.
בריא יותר, טעים יותר וכמובן קל להכנה.

ספייסי מיונז בנוסח אסייתי

מצרכים:

• 5 כפות מיונז
• כפית צ'ילי גרוס
• ¼ כפית מלח
• כפית מיץ לימון
• כפית שמן שומשום
• ½ כפית גרידת לימון
• ½ כפית ג'ינג'ר טרי מגורד

אופן הכנה:

בקערית מערבבים את כל המרכיבים יחד ומוכן.

ניתן לשמור עד 30 יום במקרר.

ספייסי מיונז זריז

3 כפות גדושות מיונז, כף צ'ילי גרוס, כפית שמן שומשום, כפית שטוחה אבקת שום, ½ כפית מלח וכף לימון – מערבבים היטב ומוכן

מיונז שום \ איולי שום

מצרכים:

• 3 כפות גדושות מיונז (מיוקל לדיאט)
• 3 שיני שום טרי
• ½ כפית שטוחה מלח
• ¼ כפית פלפל שחור טחון
• ¼ כפית שטוחה כורכום
• ¼ כפית צ׳ילי גרוס
• ½ כפית שטוחה סוכר
• כף לימון סחוט
• כף מים
• 5 עלי פטרוזיליה
• 5 עלי כוסברה

אופן הכנה:

הכי קל בעולם, נעבוד ב2 שלבים בלבד.
מכניסים את כל המרכיבים מלבד הפטרוזיליה והכוסברה למעבד מזון וטוחנים היטב.
עוצרים, מוסיפים את עלי הפטרוזיליה והכוסברה, טוחנים שוב וזהו זה מוכן!

הכמות קטנה (עבור יחיד) רוצים לעשות יותר? תכפילו כמויות X3/X4 +

ניתן לשמור במקרר עד 30 יום בכלי סגור.

איולי כוסברה \ מיונז כוסברה

מצרכים:

• 5 כפות גדושות מיונז (מיוקל לדיאט)
• ¼ כף חרדל דיז'ון
• כף שמן זית
• ½ כפית פלפל שחור טחון
• כפית מלח דק
• ½ כפית שטוחה סוכר
• כף לימון סחוט
• צרור כוסברה ( רק עלים !!)

אופן הכנה:

הכי קל בעולם, מכניסים את כל המרכיבים יחד למעבד מזון וטוחנים היטב.

מוכן – ניתן לשמור עד 14 ימים במקרר.

רוטב צ'ימיצ'ורי

מצרכים:

• גמבה אדומה
• פלפל חריף
• בצלצל שאלוט
• 3 גבעולי סלרי
• צרור פטרוזיליה
• ½ כף פפריקה מתוקה
• כף גדושה אורגנו
• ½ כף אבקת שום
• ½ כף צ׳ילי גרוס
• כף סוכר
• כוס שמן זית
• כוס שמן קנולה / צמחי אחר
• 2 כפות חומץ
• 2 כפות מיץ לימון טרי

** לא ממליץ להוסיף מלח – אך אפשרי.

אופן הכנה:

מכניסים למעבד מזון את המרכיבים לפי סדר רשימת המצרכים, טוחנים היטב ומוכן.
יש לשמור בצנצנת זכוכית אטומה, עד 30 יום במקרר.

רוטב חמאת בוטנים אסייתי

מצרכים:

• 3 כפות גדושות חמאת בוטנים ביתית/טבעית
• ½ כפית אבקת שום/שופ גבישי
• כפית צ׳ילי גרוס
• ½ כפית אבקת ג׳ינג׳ר
• 2 כפות סויה מסורתית (ריכוז 46%+)
• 2 כפות צ׳ילי מתוק
• כפית שמן שומשום
• ½ כוס מים קרים

אופן הכנה:

פשוט מאוד, מערבבים את כל המצרכים יחד עד שמגיעים למרקם של טחינה.

רוטב בלסמי מצומצם ( حَرَام )

אופן הכנה:

במחבת על אש בינונית, שופכים רוטב בלסמי בכמות הרצויה, מאדים כ- 30% מהנוזלים, מעבירים לכלי ומכניסים למקרר למשך 30 דק'.

ככה תקבלו רוטב בלסמי מצומצם קל ופשוט.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ועכשיו שיש רטבים, צריך להכין אוכל, כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך