אופן הכנה:
לקערה מכניסים את כל המרכיבים לבאן לפי הסדר ולפי הדוגמא בסרטון.
מעבירים למיקסר למשך 8 דק׳ לישה איטית או לישה עם הידיים במשך 13 דק׳.
הבצק צריך לצאת לאחר הלישה רך וגמיש, לא נוזלי ודביק.
מכסים את הבצק בניילון נצמד, מגבת ומתפיחים למשך שעה.
לאחר מכן מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל 50 גרם, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג על משטח נוח לעבודה (שיש או קרש חיתוך חלק) מגלגלים לכדורים חלקים ויפים.
מניחים את הכדורים על ריבועי נייר אפייה, מכסים במגבת למשך 75 דק׳ נוספות. (הכדורים צריכים להכפיל את עצמם)
כ-רבע שעה לפני סוף ההתפחה, מרתיחים מים בסיר המתאים לסיר האידוי שלנו. (אפשר גם בסיר של קוסקוס)
לאחר הרתיחה מורידים לאש נמוכה – המים צריכים לבעבע קלות.
מעבירים את הבאן בקבוצות קטנות לסיר האידוי למשך 15 דק׳ בדיוק.
מוציאים ומוכן! שומרים בכלי מכוסה במגבת.
ממלאים בכל טוב ויש לכם לחמניות באן מדהימות.
בשר מפורק בסיר המתאים לבאן לחצו כאן
בשר מפורק בתנור המתאים לבאן לחצו כאן
אצבעות עוף בנוסח אסייתי המתאים לבאן לחצו כאן
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן לחמניות באן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.