ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

לחמניות באן

מתכון ללחמניות באן הכי טוב שתכינו! לחמניות מאודות רכות כמו ענן שכיף לאכול עם בשר מפורק או עוף או טופו מוקפץ בפנים
דירוג מתכון
0.0/5

מצרכים:

250 גרם (מ״ל) מים קרים
כף שמרים יבשים
3 כפות סוכר לבן
חצי קילו קמח לבן (מנופה)
שקית אבקת אפייה (10 גרם)
כפית שטוחה סודה לשתייה
כפית חומץ 5% (רגיל או בן יין לבן)
2 כפות שמן
כפית מלח

אופן הכנה:

לקערה מכניסים את כל המרכיבים לבאן לפי הסדר ולפי הדוגמא בסרטון.
מעבירים למיקסר למשך 8 דק׳ לישה איטית או לישה עם הידיים במשך 13 דק׳.
הבצק צריך לצאת לאחר הלישה רך וגמיש, לא נוזלי ודביק. 
מכסים את הבצק בניילון נצמד, מגבת ומתפיחים למשך שעה.
לאחר מכן מחלקים את הבצק לכדורים שווים במשקל 50 גרם, יוצרים כדורים קטנים בגודל כדורי פינג פונג על משטח נוח לעבודה (שיש או קרש חיתוך חלק) מגלגלים לכדורים חלקים ויפים.
מניחים את הכדורים על ריבועי נייר אפייה, מכסים במגבת למשך 75 דק׳ נוספות. (הכדורים צריכים להכפיל את עצמם)
כ-רבע שעה לפני סוף ההתפחה, מרתיחים מים בסיר המתאים לסיר האידוי שלנו. (אפשר גם בסיר של קוסקוס)
לאחר הרתיחה מורידים לאש נמוכה – המים צריכים לבעבע קלות.
מעבירים את הבאן בקבוצות קטנות לסיר האידוי למשך 15 דק׳ בדיוק.
מוציאים ומוכן! שומרים בכלי מכוסה במגבת.
ממלאים בכל טוב ויש לכם לחמניות באן מדהימות.

בשר מפורק בסיר המתאים לבאן לחצו כאן

בשר מפורק בתנור המתאים לבאן לחצו כאן

אצבעות עוף בנוסח אסייתי המתאים לבאן לחצו כאן

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן לחמניות באן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור