אופן הכנה:
בסיר גדול, על אש גבוהה, שופכים שמן ובצל חתוך לרבעים.
מיד מוסיפים את הגזר והבשר חתוך לשלוש (מגיע בגושים של 350/400 גרם לגוש)
לאחר 2 דק׳ מפזרים באחידות את הפלפל שחור ומערבבים היטב.
לאחר 6/7 דק׳ שבהם הבשר קיבל צריבה מכל צדדיו מוסיפים את גבעולי הסלרי, שום ומים עד לכיסוי.
מביאים לרתיחה, מוסיפים מלח ומוציאים את הקצף (אם יש) בעזרת כף.
לאחר 10 דק׳ של רתיחה מוסיפים את גבעולי הסלרי. מנמיכים לאש נמוכה ומכסים.
לאחר שעתיים מוסיפים כוס מים חמים או יותר תלוי בכמות הנוזלים.
שעה וחצי לאחר מכן מערבבים סילאן בכוס מים חמים ושופכים פנימה.
לאחר שעה נוספת של בישול מפלס המים צריך להיות בגובה כ-שליש מגובה הבשר (דוגמא בסרטון)
מכבים את האש ונותנים לסיר לנוח כ-15 דק׳.
מוציאים מהסיר את הבשר מפרקים בקלות, שופכים מהציר מעל ומוכן!
לרציניים שביננו ממליץ להוציא את כל הירקות מהסיר, יחד עם מצקת מציר הבקר, לטחון היטב (בעזרת מזלג או בלנדר ידני) ולשפוך על הבשר המפורק.
שימו לב! יש לכם ציר בקר מעולה! אל תשפכו אותו, שמרו בצנצנת זכוכית במקרר לשימוש בתבשילים שונים.
** חשוב שכמות הנוזלים בסיר (עד לקטע שמכניסים את הסילאן) מכסה כ-80% מגובה הבשר.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן בשר מפורק בבישול ארוך? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם בא לכם עוד מתכון מעולה לבשר מפורק בבישול ארוך, למתכון של בשר מפורק בתנור לחצו כאן.