ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

מרק במיה כורדי

מרק במיה חמוץ - מושלם עם קובה או בשר בפנים אונטריב. מתכון למרק במיה ברוטב עגבניות חמצמץ וטעים שאפשר להכין עם קובה או קוביות בשר

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

4 כפות שמן
בצל לבן קטן
גזר
כפית פלפל שחור
כפית פפריקה מתוקה
500 גרם מיני במיה (קפואה לאחר שטיפה)
2 כפות גדושות רסק עגבניות 28BX
3 עגבניות אדומות גדולות
3 ליטר מים חמים
כף שטוחה מלח דק
כוס עלי פטרוזיליה
לימון גדול

אופן הכנה:

להכנת מרק במיה נתחיל עם סיר עמוק על אש בינונית.
שופכים שמן ובצל קצוץ לקוביות קטנות.
לאחר דקה מוסיפים את הגזר חתוך לקוביות קטנות, פלפל שחור, פפריקה ומערבבים.
אחרי 3 דק' מוסיפים את הבמיה, מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים היטב במשך 3 דק' נוספות.
מוסיפים עגבנייה אחת חתוכה לקוביות ו2 עגבניות מגרדים ושופכים פנימה.
מערבבים קלות, מוסיפים כוס מים אחת, מלח, מערבבים היטב ונותנים לנוזלים להצטמצם ולפתוח טעמים.
לאחר 2 דק' מוסיפים את יתרת המים ומביאים לרתיחה.
מורידים את האש לנמוכה למשך 15 דק'.
** מי שרוצה להכין קובה במרק במיה יש להשאיר את המרק על אש בינונית ולזרוק את הקובה למשך 10 דק' – למתכון לקובה לחץ כאן

מכבים את האש ונותנים למרק לנוח כ-5 דק' – מומלץ לצד אורז לבן של סבתא

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן מרק במיה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את המתכון למרק במיה, אתם חייבים להכין גם את הקובה סלק שלי

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך