מצרכים:
• 4 כפות שמן
• בצל לבן קטן
• גזר
• כפית פלפל שחור
• כפית פפריקה מתוקה
• 500 גרם מיני במיה (קפואה לאחר שטיפה)
• 2 כפות גדושות רסק עגבניות 28BX
• 3 עגבניות אדומות גדולות
• 3 ליטר מים חמים
• כף שטוחה מלח דק
• כוס עלי פטרוזיליה
• לימון גדול
אופן הכנה:
בסיר עמוק על אש בינונית, שופכים שמן ובצל קצוץ לקוביות קטנות.
לאחר דקה מוסיפים את הגזר חתוך לקוביות קטנות, פלפל שחור, פפריקה ומערבבים.
לאחר 3 דק' מוסיפים את הבמיה מערבבים מעט, מוסיפים רסק עגבניות, מערבבים היטב במשך 3 דק' נוספות.
מוסיפים עגבנייה אחת חתוכה לקוביות ו2 עגבניות מגרדים ושופכים פנימה.
מערבבים קלות, מוסיפים כוס מים אחת, מלח, מערבבים היטב ונותנים לנוזלים להצטמצם ולפתוח טעמים.
לאחר 2 דק' מוסיפים את יתרת המים, מביאים לרתיחה, מורידים את האש לנמוכה למשך 15 דק' (מי שרוצה לזרוק קובה יש להשאיר על אש בינונית, לזרוק את הקובה למשך 10 דק' – למתכון לקובה לחץ כאן)
מכבים את האש ונותנים למרק לנוח כ-5 דק' וניתן לאכול- מומלץ לצד אורז לבן של סבתא – למתכון לחץ כאן