מצרכים:
• ¼ כוס שמן
• בצל גדול
• 3 עגבניות
• 3 כפות רכז עגבניות 28•BX
• כף מלח
• כפית שטוחה פלפל שחור טחון
• 4 גבעולי סלרי + העלים (חצי חבילה)
• חבילה סלק עלים (עלי מנגולד)
• 2 לימונים גדולים או 3/4 קטנים
• 3 ליטר מים
אופן הכנה:
בסיר עמוק נשפוך שמן באש בינונית.
נוסיף את הבצל קצוץ דק דק ונשחים כ-2 דק׳.
נוסיף את העגבניות מגורדות, רכז העגבניות וכוס מים.
מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים.
נוסיף את הסלרי חתוך דק ונחכה לרתיחה כ-2 דק׳.
נוסיף חצי ליטר מים ואת הסלק עלים חתוך גס.
סוחטים את הלימונים פנימה.
מבשלים כ-10 דק׳ ומוסיפים 2/2 וחצי ליטר מים (תלוי בסיר)
מרתיחים את המרק, ברגע שהוא מבעבע הוא מוכן לזריקה של הקובה!
קובה מבשלים 7 דק׳ בלבד!! (קובה כמו במתכון שנתתי, לא כל קובה, ישנם סוגים רבים)
** מומלץ להגיש לצד אורז לבן
מתכון לקובה סלק אדום – לחצו כאן
מצרכים לקובה (כדורים):
מילוי:
• 1 ק״ג בשר טחון מס׳ 2 (צלעות) סכין מס׳ 6 (בינוני)
• 3 בצלים
• 100 גרם מרגרינה או שומן אלייה
• ¼ כוס שמן
• כף מלח
• ½ כפית פלפל שחור טחון
בצק:
• ½ ק״ג סולת
• כפית מלח
• ½1 כוס מים
אופן הכנה:
על מחבת נקייה מניחים את הבשר באש גבוהה, לאחר 2 דק׳ מוסיפים את הבצל קצוץ דק דק.
מממתינים עד שכל הנוזלים מתאדים. מוסיפים מרגרינה/שומן-אלייה, שמן ומורידים את האש לנמוכה.
לאחר שהמרגרינה/שומן נמסו מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עד להשחמה מלאה (בסבלנות),
מעבירים את הבשר לקערה ומכניסים למקרר למשך שעתיים או לתת להתקרר על השיש (יקח כמה שעות).
מוציאים מהמקרר ומגלגלים כדורים קטנים בגודל של כדורי פינג-פונג על מגש.
מכניסים למקפיא (כן כן בשר מבושל ניתן להקפיא ללא ירידה באיכות) למשך 5 שעות או לילה מה שיותר נוח לכם.
מכינים את הבצק – בקטע הזה חייב להיות מאוד מרוכזים, הסולת מאוד עדינה.
שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים מלח, כוס מים ומערבבים היטב.
לאחר שכל הסולת נרטבה מוסיפים את חצי כוס המים הנוספת ולשים היטב כ2 דקות (בשלב הזה לא לקחת את הזמן להיות זריזים!).
לאחר קבלת בצק דביק ואחיד נותנים לבצק לנוח כ3 דקות.
מתחילים לגלגל! שימו לב כל הקטע שהכנסנו את הבשר למקפיא הוא עבור קבלת בצק דק מאוד והמון בשר בקובה.
לוקחים חתיכה קטנה של בצק, פותחים בעזרת האגודל, מכניסים את כדור הבשר פנימה, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים! (אם לא תסגרו את הקצוות וסתם תגלגלו – הקובה ישברו במרק)
צריך לקבל עטיפה אחידה ודקה.
מניחים את הקובה על שקית ניילון (חדשה!!) שמונחת על מגש ומכניסים למקפיא למשך 3/4 שעות.
מוציאים מהמקפיא, הופכים את השקית ויש לכם קובה למשך 6 חודשים! חברים כל שעליכם לעשות הוא מרק ולזרוק את הקובה למשך 7 דק׳ בלבד. (כמובן למרק רותח ומבעבע)
יאללה בתאבון ❤️
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.