ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

קובה של שישי – קובה מטפוניה

קובה חמוסטה של שישי, אין טעים כזה! כדורי סולת במילוי עשיר של בשר עם בצל מטוגן שנחים להם במרק חמצמץ עם מנגולד שנותן לו טעם מושלם

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

כדורי הקובה:
1 קילו אונטריב טחון בשר מספר 2 (צלעות) סכין מס׳ 6 (בינוני)
3 בצלים
100 גרם מרגרינה או שומן בקר מזוקק
רבע כוס שמן
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
לציפוי:
חצי קילו סולת
כפית מלח
1 וחצי כוסות מים
למרק:
רבע כוס שמן
בצל גדול
3 עגבניות אדומות גדולות
3 כפות רכז עגבניות 28•BX
כף מלח
כפית שטוחה פלפל שחור טחון
4 גבעולי סלרי + העלים (חצי חבילה)
חבילה סלק עלים (עלי מנגולד)
2 לימונים גדולים או 4 קטנים
3 ליטר מים

אופן הכנה:

להכנת כדורי הקובה:

על מחבת נקייה מניחים את הבשר באש גבוהה, לאחר 2 דק׳ מוסיפים את הבצל קצוץ דק דק.
ממתינים עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים מרגרינה / שומן בקר מזוקק, שמן ומורידים את האש לנמוכה.
לאחר שהמרגרינה/שומן נמסו מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עד להשחמה מלאה (בסבלנות),
מעבירים את הבשר לקערה ומכניסים למקרר למשך שעתיים או לתת להתקרר על השיש (יקח כמה שעות).
מוציאים מהמקרר ומגלגלים כדורים קטנים בגודל של כדורי פינג-פונג על מגש.
מכניסים למקפיא (כן כן בשר מבושל ניתן להקפיא ללא ירידה באיכות) למשך שעתיים או לילה מה שיותר נוח לכם.
מכינים את הבצק – בקטע הזה חייב להיות מאוד מרוכזים, הסולת מאוד עדינה.
שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים מלח, כוס מים ומערבבים היטב.
לאחר שכל הסולת נרטבה מוסיפים את חצי כוס המים הנוספת ולשים היטב כ2 דקות (בשלב הזה לא לקחת את הזמן להיות זריזים!).

לאחר קבלת בצק דביק ואחיד נותנים לבצק לנוח כ3 דקות.
מתחילים לגלגל! שימו לב כל הקטע שהכנסנו את הבשר למקפיא הוא עבור קבלת בצק דק מאוד והמון בשר בקובה.
לוקחים חתיכה קטנה של בצק, פותחים בעזרת האגודל, מכניסים את כדור הבשר פנימה, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים! (אם לא תסגרו את הקצוות וסתם תגלגלו – הקובה ישברו במרק)
צריך לקבל עטיפה אחידה ודקה.
מניחים את הקובה על שקית ניילון (חדשה לא משומשת) שמונחת על מגש ומכניסים למקפיא למשך 3/4 שעות.
מוציאים מהמקפיא, הופכים את השקית ויש לכם קובה למשך 6 חודשים!
חברים כל שעליכם לעשות הוא מרק ולזרוק את הקובה ישירות מהמקפיא למרק למשך 7 דק׳ בלבד. (כמובן למרק רותח ומבעבע)
יאללה בתאבון ❤️

להכנת מרק קובה של שישי:

בסיר עמוק מחממים את השמן על אש בינונית.
זורקים את הבצל קצוץ דק ומזיעים את הבצל במשך 4 דק'.
מוסיפים את העגבניות מגורדות, רכז העגבניות וכוס מים ומבשלים יחד במשך 6 דק'.
מערבבים היטב ומוסיפים את התבלינים, הסלרי חתוך דק ונבשל יחד 2 דק'.
מוסיפים חצי ליטר מים ואת הסלק עלים חתוך גס.
סוחטים את הלימונים פנימה.
מבשלים 10 דק׳ ומוסיפים 2 ליטר מים.
מביאים לרתיחה את המרק, ברגע שהוא מבעבע הוא מוכן לקובה!
את הקובה שלי מבשלים 7 דק׳ בלבד (קובה כמו במתכון שנתתי, לא כל קובה, ישנם סוגים רבים)
לאחר 7 דק' מכבים את השאר ונותנים למרק לנוח 3 דק' ורק לאחר מכן מגישים.
** מומלץ להגיש לצד אורז לבן

מתכון לקובה סלק אדום – לחצו כאן

מתכון לקובה במיה – לחצו כאן

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן קובה של שישי? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך