מצרכים:
• ¼ כוס שמן
• בצל גדול
• 4 סלק אדום
• ½ כפית פלפל שחור טחון
• כף שטוחה מלח
• לימון גדול
• ½ כוס סוכר
אופן הכנה:
בסיר עמוק נשפוך שמן באש בינונית.
נוסיף את הבצל קצוץ דק דק.
נוסיף 3 סלקים חתוכים גס.
מורידים את האש לנמוכה ומבשלים במשך שעה (לערבב כל כמה דק׳)
מוסיפים כוס מים.
מוסיפים את התבלינים ואת מיץ הלימון.
מגרדים בפומפייה סלק אדום ומערבבים היטב.
מבשלים כ-10 דק׳ ומוסיפים 2/2וחצי ליטר מים (תלוי בסיר)
מרתיחים את המרק, ברגע שהוא מבעבע הוא מוכן לזריקה של הקובה!
קובה מבשלים 7 דק׳ בלבד!! (קובה כמו שהסברתי להכין לא כל קובה)
בהצלחה -> מומלץ לצד אורז לבן
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
רוצים מתכון לקובה מנגולד (סלק עלים) של שישי – לחצו כאן
רוצים מתכון של קובה במיה לחצו כאן
מצרכים לקובה (כדורים):
מילוי:
• 1 ק״ג בשר טחון מס׳ 2 (צלעות) סכין מס׳ 6 (בינוני)
• 3 בצלים
• 100 גרם מרגרינה או שומן אלייה
• ¼ כוס שמן
• כף מלח
• ½ כפית פלפל שחור טחון
בצק:
• ½ ק״ג סולת
• כפית מלח
• ½1 כוס מים
אופן הכנה:
על מחבת נקייה מניחים את הבשר באש גבוהה.
לאחר 2 דק׳ מוסיפים את הבצל קצוץ דק דק.
מממתינים עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים מרגרינה/שומן-אלייה, שמן ומורידים את האש לנמוכה.
לאחר שהמרגרינה/שומן נמסו מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עד להשחמה מלאה (בסבלנות)
מעבירים את הבשר לקערה ומכניסים למקרר למשך שעתיים או לתת להתקרר על השיש (יקח כמה שעות).
מוציאים מהמקרר ומגלגלים כדורים קטנים בגודל של כדורי פינג-פונג על מגש.
מכניסים למקפיא (כן כן בשר מבושל ניתן להקפיא ללא ירידה באיכות) למשך 5 שעות או לילה מה שיותר נוח לכם.
מכינים את הבצק – בקטע הזה חייב להיות מאוד מרוכזים, הסולת מאוד עדינה.
שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים מלח, כוס מים ומערבבים היטב.
לאחר שכל הסולת נרטבה מוסיפים את חצי כוס המים הנוספת (בשלב הזה לא לקחת את הזמן להיות זריזים!)
ולשים היטב כ2 דק׳.
לאחר קבלת בצק דביק ואחיד נותנים לבצק לנוח כ3 דק׳.
מתחילים לגלגל! שימו לב כל הקטע שהכנסנו את הבשר למקפיא הוא עבור קבלת בצק דק מאוד והמון בשר בקובה.
לוקחים חתיכה קטנה של בצק, פותחים בעזרת האגודל, מכניסים את כדור הבשר פנימה, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים! (אם לא תסגרו את הקצוות וסתם תגלגלו – הקובה ישברו במרק)
צריך לקבל עטיפה אחידה ודקה.
מניחים את הקובה על שקית ניילון (חדשה!!) שמונחת על מגש ומכניסים למקפיא למשך 3/4 שעות.
מוציאים מהמקפיא, הופכים את השקית ויש לכם קובה למשך 6 חודשים! חברים כל שעליכם לעשות הוא מרק ולזרוק את הקובה למשך 7 דק׳ בלבד. (כמובן למרק רותח ומבעבע)