ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

קובה סלק אדום

מתכון מנצח לקובה סלק מושלם! כדורי סולת דקיקים במילוי בשר עשיר וטעים שמתבשלים במרק סלקים אדום - הכי טעים שיש!
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

כדורי הקובה:
1 קילו אונטריב טחון בשר מספר 2 (צלעות) סכין מס׳ 6 (בינוני)
3 בצלים
100 גרם מרגרינה או שומן בקר מזוקק
רבע כוס שמן
כף מלח
חצי כפית פלפל שחור טחון
לציפוי:
חצי קילו סולת
כפית מלח
1 וחצי כוסות מים
למרק:
רבע כוס שמן
בצל גדול
4 סלק אדום
חצי כפית פלפל שחור טחון
כף שטוחה מלח
לימון גדול
חצי כוס סוכר

אופן הכנה:

להכנת כדורי הקובה:

על מחבת נקייה מניחים את הבשר באש גבוהה, לאחר 2 דק׳ מוסיפים את הבצל קצוץ דק דק.
ממתינים עד שכל הנוזלים מתאדים.
מוסיפים מרגרינה / שומן בקר מזוקק, שמן ומורידים את האש לנמוכה.
לאחר שהמרגרינה/שומן נמסו מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל עד להשחמה מלאה (בסבלנות),
מעבירים את הבשר לקערה ומכניסים למקרר למשך שעתיים או לתת להתקרר על השיש (יקח כמה שעות).
מוציאים מהמקרר ומגלגלים כדורים קטנים בגודל של כדורי פינג-פונג על מגש.
מכניסים למקפיא (כן כן בשר מבושל ניתן להקפיא ללא ירידה באיכות) למשך שעתיים או לילה מה שיותר נוח לכם.
מכינים את הבצק – בקטע הזה חייב להיות מאוד מרוכזים, הסולת מאוד עדינה.
שופכים את הסולת לקערה, מוסיפים מלח, כוס מים ומערבבים היטב.
לאחר שכל הסולת נרטבה מוסיפים את חצי כוס המים הנוספת ולשים היטב כ2 דקות (בשלב הזה לא לקחת את הזמן להיות זריזים!).

לאחר קבלת בצק דביק ואחיד נותנים לבצק לנוח כ3 דקות.
מתחילים לגלגל! שימו לב כל הקטע שהכנסנו את הבשר למקפיא הוא עבור קבלת בצק דק מאוד והמון בשר בקובה.
לוקחים חתיכה קטנה של בצק, פותחים בעזרת האגודל, מכניסים את כדור הבשר פנימה, סוגרים היטב את הקצוות ומגלגלים! (אם לא תסגרו את הקצוות וסתם תגלגלו – הקובה ישברו במרק)
צריך לקבל עטיפה אחידה ודקה.
מניחים את הקובה על שקית ניילון (חדשה לא משומשת) שמונחת על מגש ומכניסים למקפיא למשך 3/4 שעות.
מוציאים מהמקפיא, הופכים את השקית ויש לכם קובה למשך 6 חודשים!
חברים כל שעליכם לעשות הוא מרק ולזרוק את הקובה ישירות מהמקפיא למרק למשך 7 דק׳ בלבד. (כמובן למרק רותח ומבעבע)
יאללה בתאבון 

להכנת מרק קובה סלק:

בסיר עמוק נחמם את השמן על אש בינונית.
נזרוק פנימה את הבצל חתוך לקוביות קטנות ו-3 סלקים חתוכים לפרוסות חצי ירח.
מיד מורידים את האש לנמוכה ומבשלים במשך שעה (לערבב כל כמה דק׳)
לאחר הבישול מוסיפים כוס מים, את התבלינים ואת מיץ הלימון.
מגרדים בפומפייה את הסלק אדום שנותר ומערבבים היטב.
מבשלים יחד 10 דק׳ ולאחר מכן מוסיפים 2 וחצי ליטר מים.
מרתיחים את המרק, ברגע שהוא מבעבע הוא מוכן לקובה!
את הקובה שלי מבשלים 7 דק׳ בלבד!! (קובה כמו שהסברתי להכין לא כל קובה)
לאחר 7 דק' מכבים את השאר ונותנים למרק לנוח 3 דק' ורק לאחר מכן מגישים.
בהצלחה -> מומלץ לצד אורז לבן

רוצים מתכון לקובה מנגולד (סלק עלים) של שישי – לחצו כאן

רוצים מתכון של קובה במיה לחצו כאן

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן קובה סלק? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.


{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור