אופן ההכנה:
ראשית מקלפים ומרוקנים את הסלקים לפי הדוגמא בסרטון בעזרת כף או כפית פריזאית למי שיש.
חותכים את תחתית הסלק על מנת שישב יפה בסיר.
בסיר סוטאז מחממים שמן זית ומוסיפים את הבשר.
לאחר שהבשר קיבל צבע יפה מוסיפים את הבצלים חתוכים לקוביות קטנות.
לאחר שהבצל קיבל צבע זהוב מוסיפים את יתרת המצרכים ומערבבים היטב עד לקבלת צבע שחום יפה לבשר והירקות.
בקערה גדולה מניחים אורז שטוף ומוסיפים את עלי הסלרי קצוצים דק.
עליהם מוסיפים את הבשר ושאר מצרכי המתכון.
במקביל בקנקנן מתבלים את המים.
טוחנים 3 כוסות מהסלקים שרוקנו ומוסיפים חצי למילוי וחצי למים.
ממלאים את הסלקים ומניחים בסיר המלוכלך שאיתו הכנו את הבשר.
את יתרת המילוי מפזרים בין הסלקים ושופכים את המים לאחר ערבוב בתוך הסלקים.
את יתרת המים שופכים במרכז.
מרטיבים נייר אפייה, מניחים את הסלקים וסוגרים עם מכסה.
מביאים לרתיחה, מרגע הרתיחה מורידים לאש בינונית-נמוכה למשך שעה ורבע.
אפשר לאחר רתיחה להכניס לתנור על 150 מעלות למשך שעתיים.
מוכן – מורידים מהאש ונותנים מנוחה של 20 דקות ואז מגישים – בתאבון 🤍
שומרים שבת מכינים את התבשיל 100%
30 דק׳ לפני האוכל שופכים שליש כוס מים חמים ומעלים לפלטה של שבת
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן את הממולאים סלק אדום? אל תשכחו לצלם את ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון לממולאים סלק אדום את חייבים לנסות את הפלפל ששוקה הממולא
ואם אתם מאוהבים בממולאים קבלו גם יפרח , קישואים ממולאים וגם פלפלונים ממולאים