אופן ההכנה:
ראשית נחתוך את החמאה לקוביות קטנות ונחזיר למקרר עד לשימוש.
בקערת של המיקסר מנפים את הקמח ומוסיפים את אבקת הסוכר, אבקת האפיה ומלח.
מעבירים את הקערה למיקסר יחד עם וו פדלי מפעילים על המהירות הכי נמוכה למשך דקה לערבב את היבשים.
מוציאים את החמאה מהמקרר ומוסיפים בהדרגתיות לקערה של המיקסר
מגבירים בדרגה אחת את המהירות במיקסר וממשיכים את עבודת המיקסר עד לקבלת מרקם חולי.
עוצרים את המיקסר.
מוסיפים את החלמון, וניל והמים.
מפעילים את המיקסר עד לקבלת בצק – אין ללוש יותר מידי אחרת העוגיות יהיו קשות.
עוטפים את הגוש הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך 30 דק׳.
במקביל מכינים את המחית תמרים, חוצים ומוציאים את גלעיני התמרים.
ממלאים במים רותחים עד לכיסוי את התמרים למשך 10 דק׳.
בנתיים כותשים את הפקאן לגרגרים (לא לאבקה) ושומרים בצד עד לשימוש.
מעבירים את התמרים למעבד מזון, מוסיפים אבקת סוכר ושליש כוס המים של התמרים.
מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
מוציאים את הבצק מהמקרר, מחלקים את הבצק ל4 חתיכות שוות ומניחים רבע על נייר אפייה.
בזמן הזה שאר הבצק מחכה במקרר.
מרדדים כל חתיכת בצק בין 2 שכבות נייר אפיה עד לעובי אחיד – לפי הדוגמא בסרטון.
נמרח את הבצק במילוי הרצוי ונגלגל לרולדה, נניח את הרולדה על מגש מרופד נייר אפיה ונחרוץ עוגיות בעובי 2 ס״מ.
נכניס את הרולדה המוכנה למקרר ובנתיים נכין את היתר.
מכניסים את העוגיות לתנור למשך 22 עד 24 דק׳.
מוציאים מהתנור לצינון של 30 דק׳ לאחר מכן מפרקים את העוגיות בעדינות ומפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
מוכן! ניתן לשמור את המגולגלות תמרים בקופסא אטומה מחוץ למקרר במקום קריר עד 5 ימים.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן מגולגלות תמרים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את המגולגלות תמרים? עכשיו תנסו את העוגיות ריבה המושלמות האלה!