ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

עוגיות ריבה של קופיפו

זוכרים את קופיפו של מרקו? קבלו מתכון לעוגיות ריבה בטעם תות הכי טעימות שיש! עוגיות פרח מבצק פריך מעולה עם ריבת תות ביתית באמצע

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

לבצק:
300 גרם קמח לבן רגיל או קמח עוגיות
150 גרם אבקת סוכר
1 גרם אבקת אפייה (רבע כפית שטוחה)
רבע כפית מלח
150 גרם חמאה קרה
4 חלמוני ביצה - מדיום (60 גרם)
כף מים (15 גרם)
רבע כפית מחית וניל טבעי
לריבת תות:
500 גרם תותים (חבילה)
כוס סוכר
חצי כוס מים
גרידת לימון מחצי לימון
מיץ לימון מחצי לימון
רבע כפית מחית וניל טבעי
רבע כפית מלח
להרכבה:
אבקת סוכר

אופן הכנה:

שוקלים בקערה את הקמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח ומעבירים לקערה של המיקסר (יעזור לכם לשקול 1 גרם בקלות בצורה הזאת) מוסיפים קוביות קטנות של חמאה קרה ומפעילים מיקסר על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם חולי לגמרי (שלא יהיו גושי חמאה!) – שימו לב יש לעטוף את המיקסר במגבת שלא יעוף לכם קמח בכל הבית.
בזמן שהמיקסר עובד נערבב חלמוני ביצה, מים ותמצית וניל.
לאחר שקיבלו מרקם חולי (נחכה בסבלנות!) מוסיפים את החלמונים וממשיכים לישה עד קבלת בצק.
מיד שיש בצק אסוף עוצרים את המיקסר כדי לא לפתח גלוטן (לישה ארוכה תהפוך את העוגיות לקשות)
מעבירים את הבצק לנייר אפייה גדול ומקומח.
מקמחים את הבצק מהצד העליון, מניחים נייר אפייה ובעזרת מערוך מרדדים עד 3 מ״ל בדיוק (כןכן צריך סרגל)
את הבצק המרודד עם הנייר אפייה עטוף מכניסים למקפיא למשך שעה.
בזמן הזה נכין ריבת תות:

נתחיל בחיתוך תות לרבעים, זורקים לסיר יחד עם כל המרכיבים כולם ומדליקים את האש על עוצמה בינונית, מערבבים היטב עד שהתותים מתפרקים ומקבלים ריבה במרקם צמיגי.
מכבים את האש וממשיכים לערבב בכדי לצנן את הריבה.
מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
מחממים לתנור ל-160 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקפיא לאחר שעה, מפרידים את הנייר אפייה משני הצדדים, קורצים בעזרת קורץ פרח או קורץ 4.5 ס״מ קוטר ומעבירים למגש מרופד נייר אפייה. (יש לקרוץ כמות זוגית)
בעזרת קורץ 2 ס״מ נקרוץ מחצית מהעוגיות (את שאריות הבצק ניתן לרדד שוב ולקרוץ)
מכניסים לתנור למשך 12 דק׳ בדיוק.
מוציאים את העוגיות מהתנור לצינון של 15 דק׳.
מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החור, מזלפים ריבת תות על העוגיות השלמות ומחברים בין החלקים.
מוכן! תהנו 🤍 יש לשמור בקופסא אטומה ובמקום ללא שמש ישירה – עד 8 ימים.

נשאר לכם בצק עוגיות? קבלו מתכון זריז למיני עוגיות קינמון משאריות בצק

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן עוגיות ריבה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מהסרטים והסדרות? כל המתכונים מהסרטים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך