אופן הכנה:
שוקלים בקערה את הקמח, אבקת סוכר, אבקת אפייה, מלח ומעבירים לקערה של המיקסר (יעזור לכם לשקול 1 גרם בקלות בצורה הזאת) מוסיפים קוביות קטנות של חמאה קרה ומפעילים מיקסר על מהירות בינונית עד לקבלת מרקם חולי לגמרי (שלא יהיו גושי חמאה!) – שימו לב יש לעטוף את המיקסר במגבת שלא יעוף לכם קמח בכל הבית.
בזמן שהמיקסר עובד נערבב חלמוני ביצה, מים ותמצית וניל.
לאחר שקיבלו מרקם חולי (נחכה בסבלנות!) מוסיפים את החלמונים וממשיכים לישה עד קבלת בצק.
מיד שיש בצק אסוף עוצרים את המיקסר כדי לא לפתח גלוטן (לישה ארוכה תהפוך את העוגיות לקשות)
מעבירים את הבצק לנייר אפייה גדול ומקומח.
מקמחים את הבצק מהצד העליון, מניחים נייר אפייה ובעזרת מערוך מרדדים עד 3 מ״ל בדיוק (כןכן צריך סרגל)
את הבצק המרודד עם הנייר אפייה עטוף מכניסים למקפיא למשך שעה.
בזמן הזה נכין ריבת תות:
נתחיל בחיתוך תות לרבעים, זורקים לסיר יחד עם כל המרכיבים כולם ומדליקים את האש על עוצמה בינונית, מערבבים היטב עד שהתותים מתפרקים ומקבלים ריבה במרקם צמיגי.
מכבים את האש וממשיכים לערבב בכדי לצנן את הריבה.
מעבירים את הריבה לשקית זילוף ומכניסים למקרר.
מחממים לתנור ל-160 מעלות.
מוציאים את הבצק מהמקפיא לאחר שעה, מפרידים את הנייר אפייה משני הצדדים, קורצים בעזרת קורץ פרח או קורץ 4.5 ס״מ קוטר ומעבירים למגש מרופד נייר אפייה. (יש לקרוץ כמות זוגית)
בעזרת קורץ 2 ס״מ נקרוץ מחצית מהעוגיות (את שאריות הבצק ניתן לרדד שוב ולקרוץ)
מכניסים לתנור למשך 12 דק׳ בדיוק.
מוציאים את העוגיות מהתנור לצינון של 15 דק׳.
מפזרים אבקת סוכר על העוגיות עם החור, מזלפים ריבת תות על העוגיות השלמות ומחברים בין החלקים.
מוכן! תהנו 🤍 יש לשמור בקופסא אטומה ובמקום ללא שמש ישירה – עד 8 ימים.
נשאר לכם בצק עוגיות? קבלו מתכון זריז למיני עוגיות קינמון משאריות בצק
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן עוגיות ריבה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מהסרטים והסדרות? כל המתכונים מהסרטים מחכים לכם ממש פה.