מצרכים:
• קערה מלאה שיערות קאדיף
• ¼ כוס שמן זית
• 200 גרם בשר מס׳ 2 טחון מבושל
• ¼ כפית קינמון טחון
• ¼ כפית בהרט
• ¼ פלפל שחור
• ½ כפית מלח דק
• ½ כוס פיסטוק קלוי
• חופן צנוברים
לסירופ:
• ½ כוס מים
• ½ כוס סוכר לבן
• כף גדושה סילאן
• 2 כפות מיץ לימון
אופן הכנה:
בקערה מערבבים את שיערות הקדאיף ושמן הזית.
בקערה נפרדת מניחים את הבשר והתבלינים.
טחונים פיסטוקים ומניחים בקערית בצד.
על מחבת קולים את הצנוברים ומוסיפים לבשר.
על נייר אפייה בתוך מחבת, בונים את הכנאפה, שכבה ראשונה שיערות קדאיף לאחר מכן בשר, מכסים בשיערות קאדיף ומהדקים היטב (חשוב להדק!)
מעלים את המחבת לאש בינונית ומתחילים להכין את הסירופ.
בפינג׳ן שופכים את המים ועליהם את הסוכר, סילאן והלימון.
מרתיחים את הסירופ על אש קטנה ומערבבים מידי פעם.
מרימים מעט את הנייר אפייה וברגע שרואים שקיבלנו צבע שחום הופכים בעזרת צלחת (דוגמא בסרטון)
לאחר קבלת צבע זהוב גם מהצד השני, שופכים את הסירופ הרותח על הכנאפה ונותנים להם להתבשל יחד כ-2 דקות ומכבים את האש.
מעבירים לצלחת יחד עם נייר האפייה, זורקים את הפיסטוקים הטחונים מעל ויאללה תרביצו 😍
באמת חוויה של מנה, סופר מומלצת.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לכנאפה בשרית, אתם חייבים לנסות את הפרגית ממולאת המעולה הזאת.