מצרכים:
• 2 ק"ג בשר טחון (ממליץ על מספר 2)
• 2 בצל לבן גדול
• כף מלח
• כף שטוחה פלפל שחור
• 3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
במחבת גדולה על האש הגבוהה ביותר, מניחים את הבשר טחון והבצל.
מערבבים מידי פעם עד לאידוי מלא של כל הנוזלים.
מוסיפים תבלינים, שמן זית, מערבבים ומשחימים כ-3 דק' נוספות.
מוכן – ממליץ לשמור בקופסא במקרר ומקרה הצורך – מצרף מתכונים שבהם אני משתמש בבשר הטחון פה למטה
ודוגמא נוספת לשימוש במתכון של הספגטי בולונז – לחץ כאן לצפייה
פטריות ממולאות בשר
מצרכים:
• 150 גרם בשר טחון מבושל
• כוס עלי כוסברה
• ½ פלפל צ'ילי אדום קטן
• ½ כפית שטוחה מלח
• ¼ כפית פלפל שחור
• 2 כפות שמן זית
• 8 פטריות
• כף מיץ לימון
• קורט מלח ים
** להגשה סילאן
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערה נערבב בשר טחון מבושל, עלי כוסברה קצוצים דק, צ'ילי קצוץ דק, תבלינים וכף שמן זית.
את הפטריות נמרח\נערבב יחד עם כף שמן זית, מיץ לימון ומלח ים.
במגש מרופד נייר אפייה, מניחים את הפטריות, ממלאים בתערובת הבשר, מכניסים לתנור למשך 12/15 דק'.
מניחים בצלחת ומזלפים מעל סילאן תמרים – בתאבון
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכון מושלם עם בשר טחון? אתם חייבים לנסות את הספגטי בולונז המושלם הזה.
סירות חצילים ובשר טחון
מצרכים:
• חציל ענק וקל
• 3 כפות שמן זית
• ½ כפית שטוחה מלח ים
• חופן צנוברים
• 200 גרם בשר טחון מבושל
• 2 עלי בזיליקום טרי
• ½ כפית פלפל שחור
• ½ כפית מלח
** להגשה טחינה + עלי פטרוזיליה
אופן הכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
חוצים את החציל וחורצים בו פסים, שופכים כף שמן זית בכל חצי חציל ומלח ים באופן שווה.
בתבנית מרופדת נייר אפייה, מכניסים לתנור למשך 32\35 דק'.
בזמן שהחציל בתנור, קולים במחבת יבשה את הצנוברים ומעבירים לקערית.
מוציאים מהתנור את החציל ומגרדים בעזרת כף את פנים החציל לקערה (צריך להתגרד בקלות, אם אתם מרגישים שהחציל לא מוכן תנו לו עוד כמה דק' בתנור)
את סירות החציל שנותרו משאירים במגש.
נוסיף לקערה עם החציל את הצנוברים הקלויים, בשר טחון מבושל, כף שמן זית, בזיליקום קצוץ, פלפל שחור, מלח, נערבב היטב ונחזיר את התערובת אל תוך סירות החציל באופן שווה.
מכניסים לתנור למשך 10\12 דק', מוציאים מהתנור, מניחים בצלחת, מזלפים טחינה בכמות שאוהבים מעט עלי פטרוזיליה ובתאבון .