אופן ההכנה:
מקרמלים בצל לבן עם מלח, על אש בינונית לאט לאט ובסבלנות – יש לערבב בכל תהליך ההכנה בדגש לתחתית הסיר.
ברגע שיש לנו צבע קרמלי עמוק עוצרים את הבישול ומניחים בצד לצינון.
למתכון מפורט על קרמול בצל לחצו כאן
קצרים בזמן? יש גם סרטון מקוצר
משפדים כבדי עוף, מזלפים שמן זית, זורים מלח גס ומיד מעלים למנגל או צורבים באש גלויה עד לקבלת צבע שחום.
מניחים את הכבדים לצינון במגש.
מביאים מים לרתיחה ומכניסים את הביצים ישירות מהמקרר – ממש ברגע שהמים מתחילים להוציא אדים (רגע לפני הרתיחה) מצרפים את הביצים למים.
סופרים 10 דק׳ בדיוק מרגע רתיחת המים. (בועות)
מוציאים למי קרח את הביצים למשך 5 דק׳ ומקלפים.
מחברים את כל המרכיבים יחד, קוצצים את הכבד, מוסיפים את הביצים וגם אותן קוצצים, מוסיפים את הבצל המקורמל, מלח ופלפל שחור ומתחילים בעבודה האמיתית- קיצוץ על הסכין הכי דק שאפשר.
ניתן להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולקבל מרקם משחתי – אני פחות אוהב.
מוכן! מעביר את הכבד קצוץ לכלי מרופד ניילון נצמד, אוטמים ומכניסים למקרר למשך לילה.
בסמוך להגשה מכינים ברוסקטות בעזרת לחם שאוהבים ושמן זית, מגישים לצד סילאן ובצל ירוק 🤍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן כבד קצוץ? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
עפתם על הכבד הקצוץ? אתם חייבים לנסות את הפסטה כבדים הזאת!