מצרכים:
2 כפות צנוברים
פחית שימורים חומוס שלם (לשטוף טוב-טוב במי ברז)
שתיים/שלוש שיני שום
כוס טחינה גולמית
1/3 כוס לימון סחוט
כף שטוחה פלפל שחור
כף שטוחה מלח
כפית שטוחה כמון
1/4 כוס שמן זית
צרור פטרוזיליה (רק עלים!!)
כוס מים קרים (הכי קר שאפשר!!)
אופן הכנה:
קולים צנוברים על מחבת יבשה ומעבירים למעבד מזון.
שופכים כף שמן זית למחבת, מוסיפים את החומוס השטוף, מקפיצים/מערבבים קבוע עד לחימום ושימון כל החומוס (תעבדו עם חוש הריח) ומכניסים למעבד מזון.
באותה מחבת זורקים את השיני שום משחימים במעט ומצרפים למעבד מזון.
על כל המרכיבים האלו 👆 נוסיף למעבד מזון:
טחינה גולמית, לימון סחוט, תבלינים, שמן זית ועלי פטרוזיליה – נפעיל לחצי דקה את המעבד מזון ונוסיף כוס מים קרים.
נפעיל את המעבד מזון ל2 דק׳ לאחר מכן נפתח ונרכז את כל התכולה למרכז המעבד מזון ונפעיל לעוד 2 דק׳.
יאללה פטריות, בשר, ביצה או כל תוספת אחרת למעלה, קצת פפריקה מתוקה, ירקות בצד ויש לנו מעדן ישראלי 💙🤍💙🤍
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
יודעים מה מושלם ליד החומוס? אתם חייבים להכין את הבורקס פינוקים המטריף הזה!