מצרכים:
• 2 ק"ג לבבות
• 2 כפות גדושות מלח גס
• 3 ליטר מים
אופן הכנה \ ביצוע :
בהכשרת הלבבות לא די במליחה חיצונית בלבד, אלא יש להוציא את הדם הקרוש שבחללם ולהסיר את ערלתו.
חותכים את הלכלוך הנמצא בתחתית הלב, לאחר מכן חותכים את "השפיץ" של הלב, חוצים את הלב לשתיים ותחת מים זורמים או בקערת מים גדולה מנקים את קרשי הדם היטב.
לאחר ניקיון יש להשרות בקערה מלאה במים ומלח גס מעורבב, למשך שעתיים.
לאחר מכן מסננים את הלבבות, משפדים ומעלים למנגל – במנגל יש להוסיף רק פלפל שחור.
בתאבון