אופן הכנה:
מבקשים מהקצב לטחון את הבשר והשומן יחד, אם לא מתאפשר מקפיאים את השומן ומגרדים בפומפייה.
חותכים את הבצל והירק קצוץ דק מאוד!
שופכים את הבשר והשומן, הירק, התבלינים והשמן זית יחד לקערה.
*שימו לב* זה הקטע הקריטי שבגללו לרובכם נופל הקבב מהשיפוד מתכת!
יש לעשות לבשר מאסז׳ ארוך, להפוך אותו ממש למשחה, תערבבו היטב, תאגרפו, תלושו העיקר שיהפוך לעיסה.
ברגע שיש לנו עיסה אחידה שוקלים כדורים במשקל 110/120 גרם.
מניחים לצידנו קערית מים קטנה ומרטיבים את היד בין הכנת שיפוד לשיפוד.
יש לקבב כפי שאני מראה בסרטון – בהתחלה לקבב בצורה אחידה על השיפוד ואז להדק היטב ולשטח בצורת השיפוד בתנועת צביטה קלה עם כריות האצבעות.
ממליץ להכניס עטוף בניילון נצמד, למקרר, לילה לפני הכנה או כמה שעות לפני המנגל.
כמובן מנגל גחלים.
ניתן להכין את הקבב כדורים שטוחים ולהכין על רשת או מנגל גז – סופר טעים.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן קבב של שיפוד? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ועכשיו שקבב של שיפוד מוכן נשאר רק להכין את הלאפה, הנה מתכון ללאפה מושלמת במחבת!