אופן הכנה:
מודדים את הקופסה הכי צפופה על הנתח, מערבבים בקופסה את כל המרכיבים למעט המלח גס.
עושים מסאז׳ כ-5 דקות לנתח הבשר בתוך המרינדה.
סוגרים את המכסה, מכניסים למקרר למשך הלילה (מינימום 8 שעות – מקסימום 24 שעות)
מחממים תנור ל-150 מעלות טורבו.
במקביל מעבירים את הנתח לנייר אפייה וסוגרים היטב יחד עם נייר כסף.
מכניסים לתנור את הנתח העטוף, מניחים על הרשת של התנור שמתחת יש מגש לניקוז נוזלים (לא צריך לנזול אם עטפתם היטב)
נותנים לבשר בישול של 5 שעות בדיוק.
מוציאים מהתנור, מניחים לכ-10 דקות מנוחה ופותחים את כל העטיפות.
מניחים את הנתח הבשר על קרש חיתוך או בוצ׳ר וניתן לפרק עם הידיים/סכין/טופרי דוב לשערות קטנות.
מפזרים מעט מלח גס ובתאבון.
אם הנתח שלכם גדול יותר עד 2 קילו המרינדה זהה בכמויות – אך יש להוסיף לכל 300 גרם בשר עוד 30 דק׳ בישול
2 קילו = 6 שעות
3 קילו = 7 וחצי שעות (יש להכפיל מרינדה)
מתכון לבאן שפשוט מושלם לבשר הזה
מחפשים מתכון מרשים וקל להכנה נוסף? כתף טלה בתנור עסיסית ומתפרקת מהעצם
ויש גם מתכון לבשר מפורק בסיר לחצו כאן
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
רוצים ללמוד להכין צ'ילי קון קרנה מקסיקני בעזרת הבשר המפורק? לחצו כאן למתכון המלא