אופן הכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות.
בקערה מערבבים את הגבינות, התרד הקצוץ ופלפל שחור טחון דק. במחבת ממיסים חמאה על אש נמוכה. מוסיפים את המרווה למשך 3-4 דקות בישול. מעבירים את החמאה לקערה נפרדת. את המרווה מוסיפים לתערובת הגבינות.
מוסיפים לקערה של החמאה את המים, הביצים ומערבבים היטב. מתחילים לבנות את הבורקס בתבנית. שכבה ראשונה טובלים את דפי הפילו בתוך התערובת ומורחים את כל התבנית בעזרת הבצק הספוג בחמאה.
מסדרים שכבה של בצק פילו טבול, שכבה של בצק פילו מרוח וגבינה מפוררת, כמה שיותר שכבות דקות. בצק פילו טבול -> בצק פילו מרוח -> גבינה מפוררת. (ראו דוגמא בסרטון) אל תסדרו את הבצק ישר, הקיפולים זה חלק מהמנה.
את השכבה העליונה ביותר אנחנו נמרח בשמן זית בלבד, מבפנים ומבחוץ. מכניסים לתנור עם קערית של מים חמים (עבור אידוי) לאחר 20 דק׳ מוציאים את הקערה של המים וממשיכים לאפות לעוד 6-8 דקות עד לצבע זהוב בחלק העליון.
מוציאים מהתנור ומוכן, ממליץ לאכול יחד עם צזיקי (רוצים מתכון לצזיקי? לחצו כאן) בתאבון.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן בורקס מים? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את המתכון הזה לבורקס מים, אתם חייבים לנסות את הבורקס פינוקים המטריף הזה!