ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

בוריקיטס

מתכון קל וטעים לבורקס ספרדי מהמם שיקפיץ לכם כל ארוחת בוקר או שולחן חג. בוריקיטס קטנים וטעימים במילוי גבינה מושלמת.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

לבצק:
2 כוסות קמח - 280 גרם
כפית אבקת אפייה - 5 גרם
חצי כפית מלח
חצי חבילה חמאה - 100 גרם
חצי חבילה גבינת שמנת של ארלה 24%
ביצה
למלית:
חבילה גבינה בולגרית 17% של ארלה
חצי חבילה גבינת שמנת של ארלה
חלמון ביצה
להברשה:
ביצה
שומשום

אופן ההכנה:

בקערה של המיקסר מכניסים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וקוביות קטנות של חמאה קרה (חשוב לקרר את הקוביות לאחר החיתוך)
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מפעילים 2 דק׳ על מהירות נמוכה ועוד 2 דק׳ על מהירות בינונית.
קיבלנו מרקם של חול? נהדר מוסיפים את הביצה וחצי חבילה שמנת (את החצי השני נשמור למלית).
מחזירים למיקסר לערבוב של דקה על לקבלת גושי בצק.
מעבירים את הבצק על ניילון נצמד, מהדקים ומאחדים את הבצק, יוצרים כדור שאותו נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 45 דק׳.
במקביל מכינים את המלית, מערבבים בקערה את כל המצרכים יחד עד לקבלת מלית חלקה ואחידה.
עוטפים בניילון את המלית ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על נייר אפייה ומעל נייר אפייה נוסף.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי 0.3 ס״מ באופן אחיד.
קורצים בעזרת קורץ או כוס למי שאין (קוטר 6.5 ס״מ) הכי צפוף שאפשר, את יתרת הבצק נאסוף נכדרר שוב, נכניס למקרר עטוף ונשתמש רק לאחר 15 דק׳ שוב באותו תהליך.
מניחים חצי כפית מהמלית על כל עיגול בצק, סוגרים לחצי ירח, מהדקים עם כריות האצבעות ואז סוגרים בעזרת מזלג.
מעבירים את הבורקסים למגש מרופד נייר אפייה ומכניסים למקרר ל10 דק׳ לפני האפייה – כןכן מקררים את הבוריקיטס לפני הכניסה לתנור!
במקביל מחממים תנור ל- 160 מעלות טורבו.
נעבוד עכשיו בזריזות, נמרח את הבוריקיטס שיצא קר מהמקרר בביצה, נפזר שומשום בנדיבות ונכניס לתנור למשך 25 דק׳ בדיוק.

מוכן! ממליץ להגיש לצד סלט קצוץ דק, גבינת שמנת (כן עוד) וחמוצים

פרסום בשיתוף ארלה

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן בוריקיטס ? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ואם אהבתם את הבוריקיטס אתם תעופו על הבורקס סביח!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור