אופן ההכנה:
בקערה של המיקסר מכניסים את הקמח, אבקת אפייה, מלח וקוביות קטנות של חמאה קרה (חשוב לקרר את הקוביות לאחר החיתוך)
מעבירים למיקסר עם וו גיטרה, מפעילים 2 דק׳ על מהירות נמוכה ועוד 2 דק׳ על מהירות בינונית.
קיבלנו מרקם של חול? נהדר מוסיפים את הביצה וחצי חבילה שמנת (את החצי השני נשמור למלית).
מחזירים למיקסר לערבוב של דקה על לקבלת גושי בצק.
מעבירים את הבצק על ניילון נצמד, מהדקים ומאחדים את הבצק, יוצרים כדור שאותו נעטוף בניילון נצמד ונכניס למקרר למשך 45 דק׳.
במקביל מכינים את המלית, מערבבים בקערה את כל המצרכים יחד עד לקבלת מלית חלקה ואחידה.
עוטפים בניילון את המלית ומכניסים למקרר עד לשימוש.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים על נייר אפייה ומעל נייר אפייה נוסף.
בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעובי 0.3 ס״מ באופן אחיד.
קורצים בעזרת קורץ או כוס למי שאין (קוטר 6.5 ס״מ) הכי צפוף שאפשר, את יתרת הבצק נאסוף נכדרר שוב, נכניס למקרר עטוף ונשתמש רק לאחר 15 דק׳ שוב באותו תהליך.
מניחים חצי כפית מהמלית על כל עיגול בצק, סוגרים לחצי ירח, מהדקים עם כריות האצבעות ואז סוגרים בעזרת מזלג.
מעבירים את הבורקסים למגש מרופד נייר אפייה ומכניסים למקרר ל10 דק׳ לפני האפייה – כןכן מקררים את הבוריקיטס לפני הכניסה לתנור!
במקביל מחממים תנור ל- 160 מעלות טורבו.
נעבוד עכשיו בזריזות, נמרח את הבוריקיטס שיצא קר מהמקרר בביצה, נפזר שומשום בנדיבות ונכניס לתנור למשך 25 דק׳ בדיוק.
מוכן! ממליץ להגיש לצד סלט קצוץ דק, גבינת שמנת (כן עוד) וחמוצים
פרסום בשיתוף ארלה
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן בוריקיטס ? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
ואם אהבתם את הבוריקיטס אתם תעופו על הבורקס סביח!