ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בורקס סביח

בורקס וסביח במפגש פסגה ממכר! המתכון שלא ידעתם שהיה חסר לכם בחיים ולא תוכלו להפסיק לזלול אחרי שתנסו! בהבטחה :)

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

3 תפוחי אדמה
1 חציל גדול וקל
3 ביצים
חצי כפית פלפל שחור טחון
1 כפית מלח
1 חבילה בצק עלים קנוי
לפני אפיית הבורקס:
1 ביצה
3 כפות שומשום

אופן ההכנה:

בסיר בינוני עם מים קרים (חשוב!) ומעט מלח זורקים את התפו״א ומעלים לאש בינונית למשך 40 דק׳ מרגע הרתיחה.
במקביל פורסים חציל, מטגנים במחבת עם שמן בגובה 1 ס״מ עד לקבלת צבע זהוב ומניחים במגש עם רשת לייבוש השמן.
לאחר שסיימנו עם החציל בסיר קטן מחממים מים, כשהמים על סף רתיחה מניחים את הביצים למשך 10 דק׳ בדיוק.
מצננים את הביצים והתפו״א.
במקביל מוציאים את הבצק עלים מהמקרר ומחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
מקלפים את התפו״א, מרסקים בקערה יחד עם מלח ופלפל שחור.
מרכיבים את הבורקס סביח – פורסים את הבצק עלים על משטח עבודה נקי, מורחים את הפירה באחידות, מפזרים ביצים קשות חתוכות גס, מניחים פרוסות חציל במסודר ומגלגלים לרולדה.
את הרולדה פורסים בעובי 2 אצבעות, מניחים במגש מרופד נייר אפייה במרווחים, נותנים מעיכה קטנה לבורקס (דוגמא בסרטון), מורחים בביצה ומפזרים שומשום בנדיבות.
מכניסים את הבורקס לתנור למשך כ-35 דק׳ ועד לקבלת צבע שחום.
מוכן! מזלפים טחינה בנדיבות על הבורקס סביח ובתאבון.

רוצים ללמוד איך בוחרים חציל מעולה? צפו בסרטון ההסבר שלי – לחצו כאן לצפייה

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן בורקס סביח? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ולצד בורקס סביח חייב טחינה! לחצו כאן לכל מתכוני הטחינה

פרסום ממומן בשיתוף פוד אפיל

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך