קלצונה פלפלים קלויים
מצרכים:
• באגט של סופר
• פלפל צהוב/כתום/אדום (2 סה״כ מה שיש)
• 100 גרם גבינה מוצרלה
• ½ כפית שטוחה פלפל שחור
• ½ כפית שטוחה מלח
• כף גדושה פסטו
• 4 מדליוני גבינת עזים
• ½ כפית אורגנו יבש
אופן הכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות.
לוקחים 2 פלפלים בצבעים שונים ושורפים אותם היטב על הגז (אפשרי על גזייה מחוץ לבית).
מכניסים לקופסא וסוגרים שהאדים לא יברחו למשך 5 דק׳.
חותכים באגט בחלקו העליון בצורת תיבה/אמבטיה, מוציאים את הלבן, מהדקים היטב את הדפנות ומרחיבים במעט את נפח הבאגט.
פותחים את הקופסא ומתחילים לנקות את הפלפלים, דבר ראשון מעיפים את כל הגרעינים, דבר שני מקלפים את כל הקליפה.
חותכים לריבועים קטנים את הפלפלים ומכניסים לקערה.
מוסיפים לקערה מוצרלה, פלפל שחור, מלח, פסטו ומערבבים היטב.
ממלאים ביד רחבה את הבאגט שלנו, מניחים מלמעלה גבינת עיזים ומפזרים אורגנו באחידות.
מכניסים לתנור למשך 5/8 דק׳ (חברים תמיד לבדוק דופק! כל תנור והקריזות שלו) ברגע שהבאגט שחום מוציאים.
חותכים עם סכין גדולה, לא שוכחים לצלם הסאונד של הקראש, מעלים סטורי ומתייגים אותי 🤪
אוכל חם ומנחם לחורף ❤️ מת עליכם 🥰
קלצונה פטריות
מצרכים:
• באגט של סופר
• 20 גרם חמאה
• 4 פטריות פורטובלו
• כף טימין טרי
• ½ כפית מלח
• ½ כפית פלפל שחור
• 100 גרם מוצרלה
• כף קוטג׳
• ½ כפית שטוחה פלפל שחור
• 20 גרם גבינת פרמז׳ן
• שום קונפי
אופן הכנה:
מחממים תנור על 180 מעלות.
על מחבת חמה זורקים חמאה, פטריות, טימין ומעט מלח & פלפל (חצי מכמות המלח והפלפל 👆🏻)
מבשלים היטב עד שהפטריות ספגו את כל החמאה ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה מוצרלה, קוטג׳, מלח & פלפל (שאר הכמות) ומערבבים היטב.
ממלאים ביד רחבה את הבאגט במלית.
מכניסים לתנור למשך 5/8 דק׳ (חברים תמיד לבדוק דופק! כל תנור והקריזות שלו) ברגע שהבאגט שחום מוציאים.
מגרדים פרמז׳ן על הבאגט ומניחים שיני שום קונפי.
חותכים עם סכין גדולה, לא שוכחים לצלם הסאונד של הקראש, מעלים סטורי ומתייגים אותי 🤪
15 דק׳ ואתם מברכים אותי ❤️ מת עליכם 🥰
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת ערב? כל המתכונים שלי לארוחת ערב מחכים לכם ממש פה.