אופן ההכנה:
בקערה גדולה נערבב את הסוכר וגרידת הלימון והתפוז.
בעזרת האצבעות נמעך היטב את הגרידת הדרים יחד עם הסוכר עד שנקבל צבע צהוב-כתום יפה.
מוסיפים את הסולת, אבקת האפייה ומערבבים היטב את היבשים.
מצרפים את הגבינה לבנה יחד עם החמאה לאחר המסה מהירה במיקרוגל ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
על הבצק מניחים ניילון נצמד ונותנים לו מנוחה בצד של 30 דק׳.
במקביל נכין את הסירופ – סוחטים את הלימון והתפוז ששמרנו בצד ומסננים את הנוזלים לסיר קטן.
מוסיפים מים וסוכר ומעלים לאש עד לרתיחה בלבד.
ברגע שמקבלים רתיחה מורידים מהאש, מוסיפים את הדבש ומערבבים היטב – מניחים בצד את הסירופ עד לצינון מלא של טמפ׳ החדר.
מחממים תנור ל-170 מעלות טורבו.
משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס״מ בחמאה ומעבירים את הבצק פנימה.
מרדדים את הבצק באופן שווה ואחיד בתבנית.
בעזרת סכין קטנה יוצרים צורה של מעוינים או מלבנים מה שתרצו, מניחים את השקדים במרכז כל מעוין ומכניסים לתנור למשך 45 דק׳ בדיוק.
מיד כשיוצא מהתנור משקים את הבסבוסה במי הסוכר שהכנו מראש – בהדרגתיות ובאופן אחיד.
מצננים במשך שעה ומוכן!
יש לשמור עטוף היטב בניילון נצמד במקום חשוך (לא מקרר)
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן בסבוסה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את בסבוסה? אתם תעופו על העוגת שמרים!
פרסום במימון תנובה