אופן ההכנה:
לקערה של המיקסר מכניסים מים, ביצים לאחר קשקוש,דבש, שמרים וקמח.
יוצרים גומה בקמח עד לחשיפת המים, שופכים את השמן על המים ומעבירים את הקערה למיקסר.
מפעילים עם וו לישה, על המהירות הכי איטית דרגה 1, למשך 10 דק׳ בדיוק.
לאחר מכן מוסיפים את המלח בהדרגתיות של 30 שניות ומשלימים לישה של 12 דק׳ – למדויקים לא עוברים את ה-24 מעלות של בצק.
מעבירים את הבצק למשטח עבודה ועושים קיפולים לפי הדוגמא בסרטון עד לקבלת בצק חלק.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת גדולה לפחות פי 2.5 ממנו, משמנים את הבצק מלמעלה וסוגרים בניילון נצמד.
מכניסים למקרר למשך 12 עד 18 שעות.
** מי שרוצה להכין מיידית את הבצק יש להכפיל שמרים, להתפיח שעתיים ולעבוד מהשלב הבא.
לאחר התפחה מלאה, מעבירים את הבצק למשטח עבודה נקי ומחלקים את הבצק ל-12 חתיכות שוות של 150 גרם ליחידה – לא מגלגלים, לא מכדררים ולא מפעילים את הגלוטן בבצק.
על משטח עבודה משומן מרדדים את החתיכות של הבצק ואז מגלגלים לגליל – דוגמא בסרטון.
את הגליל מרדדים לרצועה של כ-40 ס״מ.
קולעים את החלות לפי הדוגמא בסרטון או איך שרוצים.
מתפיחים את החלות על מגש מרופד נייר אפייה ומכוסה במגבת או ניילון נצמד למשך כ-45 ועד שעה ורבע.
איך יודעים כמה זמן? ברגע שהחלות רוקדות ובמרקם ג׳לי.
מורחים בביצה בעובדה יסודית ונותנים עוד 5/7 דקות של התפחה לאחר מכן.
במקביל מחממים תנור ל-160 מעלות טורבו.
מכניסים לתנור למשך 42 דק׳ בדיוק.
מוציאים מהתנור ומורחים מיד במלא דבש.
צינון של שעה ומוכן! יש לעטוף בניילון נצמד עד לערב חג.
ניתן להקפיא בשלב זה (לאחר צינון ועטיפה) ולילה לפני להפשיר מחוץ למקפיא.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן חלות קלאסיות? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים מתכון לחלה קלאסית? לחצו כאן