אופן ההכנה:
ראשית מורידים את הגבעולים ומשאירים את העלים בלבד – לפי הדוגמא בסרטון.
מעבירים לקופסא עם מים לשטיפה יסודית ואז מייבשים היטב.
בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים את השמן.
ברגע שהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר ומשחימים.
במקביל קוצצים דק דק את הירוקים – אפשר על הסכין או בבלנדר או בקוצץ ירקות מה שיש לכם.
ברגע שהבצל והגז שחומים מוסיפים האורז פנימה ומערבבים עד שהאורז רתח.
במקביל מחממים וממלאים מים בקנקן.
עכשיו מתבלים את האורז, מערבבים ל-30 שניות בדיוק ומיד מוסיפים את המים הרותחים.
מיידית מצרפים את הירוקים הקצוצים ומערבבים.
ברגע שישנה רתיחה מורידים לאש נמוכה, סוגרים במכסה ומבשלים במשך 20 דק׳ בסך הכל.
לאחר 10 דק׳ נערבב את האורז בדגש על תחתית הסיר ונמשיך בישול.
מוכן! נותנים מנוחה 5 דק׳ ואפשר לאכול.
ממליץ להגיש לצד לימון טרי ולסחוט על האורז.
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן אורז ירוק? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.