כשר

ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 33 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

אורז ירוק

תוספת רעננה, קלה וטעימה - אורז ירוק עם עשבי תיבול טריים כמו סלרי, כוסברה ופטרוזיליה. מושלם לצד עוף, דגים או כמנה טבעונית בפני עצמה.
דירוג מתכון
0.0/5

בית ספר לקובה

חולמים לגלגל קובה ממש כמו סבתא?
בואו ללמוד איך להכין את הקובה המושלם בבית הספר הראשון והיחיד מסוגו בארץ ובעולם!

מצרכים:

רבע כוס שמן זית - 40 גרם
בצל קטן - 120 גרם
גזר - 80 גרם
עלים מצרור כוסברה
עלים מצרור פטרוזיליה
עלים מצרור סלרי שלם
2 כוסות אורז יסמין - 400 גרם
כף שטוחה מלח
רבע כפית פלפל שחור טחון
4 כוסות מים רותחים - 960 גרם / מ״ל
להגשה:
לימון טרי

אופן ההכנה:


ראשית מורידים את הגבעולים ומשאירים את העלים בלבד – לפי הדוגמא בסרטון.
מעבירים לקופסא עם מים לשטיפה יסודית ואז מייבשים היטב.
בסיר בינוני על אש בינונית, מחממים את השמן.
ברגע שהשמן חם מוסיפים את הבצל והגזר ומשחימים.
במקביל קוצצים דק דק את הירוקים – אפשר על הסכין או בבלנדר או בקוצץ ירקות מה שיש לכם.
ברגע שהבצל והגז שחומים מוסיפים האורז פנימה ומערבבים עד שהאורז רתח.
במקביל מחממים וממלאים מים בקנקן.
עכשיו מתבלים את האורז, מערבבים ל-30 שניות בדיוק ומיד מוסיפים את המים הרותחים.
מיידית מצרפים את הירוקים הקצוצים ומערבבים.
ברגע שישנה רתיחה מורידים לאש נמוכה, סוגרים במכסה ומבשלים במשך 20 דק׳ בסך הכל.
לאחר 10 דק׳ נערבב את האורז בדגש על תחתית הסיר ונמשיך בישול.
מוכן! נותנים מנוחה 5 דק׳ ואפשר לאכול.
ממליץ להגיש לצד לימון טרי ולסחוט על האורז.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן אורז ירוק? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

כיף לראותך! כנס/י לאתר

בואו והצטרפו אלינו לשיתוף המתכון שלנו!

העתק קישור