ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

פלפל שושקה ממולא באורז

פלפל שושקה ממולא באורז טעים ברמות, מנה טעימה וכל כך מנחמת של פלפלים מתוקים במילוי אורז רך ברוטב עגבניות מעולה

דירוג מתכון

5.0

שיתוף

מצרכים:

לממולאים:
4 פלפל ששוקה (חפשו כמה שיותר ישרים)
כוס אורז (שטופה)
עגבנייה גדולה ואדומה
בצל סגול
חצי צרור כוסברה (כולל הגבעולים)
כף מלח
כפית פלפל שחור טחון
כפית שטוחה כמון
חצי כפית צ׳ילי גרוס
כף שטוחה פפריקה מתוקה
3 כפות שמן זית
חצי לימון
לרוטב:
3 בצל לבן
כף מלח
100 גרם רסק עגבניות 22BX
1 וחצי ליטר מים חמים

אופן הכנה:

חותכים את ראש הפלפל שושקה ומנקים את תוכן הפלפלים בעזרת סכין קהה.
בקערה מערבבים את האורז, עגבניה חתוכה לקוביות, אחד בצל סגול קצוץ דק, כוסברה קצוצה, תבלינים, שמן, לימון ומערבבים היטב.
ממלאים את הפלפלים ודוחסים היטב עד לעומק הפלפל (בעדינות) – יש להשאיר מרווח מפתח הפלפל באורך חצי אצבע.
את החורים של הפלפלים סותמים בעזרת חצאי בצל סגול (דוגמא בסרטון)
לסיר זורקים בצלים לבנים חתוכים לשמיניות ועליהם מניחים את הפלפלים הממולאים.
מעבירים את הסיר לגז.
בקערה מערבבים, מלח, רסק ומים רותחים.
בעזרת כף ממיסים את המלח והרסק במים ושופכים עד גובה חצי הפלפלים (אין לכסות את הפלפלים במלואם במים!)
סוגרים את המכסה ומדליקים על אש גבוהה עד לרתיחה.
לאחר הרתיחה מנמיכים את האש למשך 10 דק׳.
לאחר 10 דק׳ פותחים את המכסה למחצה למשך כ-30 דק׳. (סהכ 45 דק׳ על האש)
מכבים את האש ונותנים לפלפלים לנוח כ-15 דק׳.
מעבירים לצלחת יחד עם כמות נכבדת של בצל ובתאבון.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן את הפלפל שושקה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך