אופן הכנה:
על מנת להכין את הריבת פומלה, מקלפים את הפומלה, מניחים את הפרי בצלחת בצד ומתחילים לעבוד על הקליפה.
מורידים את השכבה הלבנה כמה שניתן עד לקליפה הצהובה ופורסים לרצועות דקות.
וזה השלב הכי קריטי בריבה – יש לחלוט 4 פעמים במים במשך 20 דק׳ בכל פעימה ואז לסנן ולשמור בצד (חליטה של 20 דק׳ על אש נמוכה, החלפת מים וחוזר חלילה 4 פעמים)
לאחר שהוצאנו את המרירות מהקליפה מתחילים בתהליך הכנת ריבת הפומלה – לסיר מכניסים את כל המרכיבים למעט הקליפות.
מועכים היטב את הפרי להוצאת הנוזלים, מוסיפים את הקליפה ומדליקים על אש נמוכה.
מבשלים לאט לאט עד לקבלת צבע זהב יפייפה, בודקים שנשארו ממש מעט נוזלים (2 מ״ל בתחתית הסיר) ומוכן!
מצננים לגמרי ומעבירים לצנצנת זכוכית מעוקרת.
ניתן לשמור 6 חודשים במקרר ועד חודשיים במקום חשוך וקר.
רוצים לדעת איך לבחור פומלה הכי טובה? ככה תבחרו את הפומלה הכי טעימה בשוק:
אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.
הכנתם.ן ריבת פומלה? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.
אהבתם את הריבת פומלה? רוצים להכין עוד ריבות בייתיות? נסו את ריבת התות המושלמת זאת!