ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

לחם ביתי עם חמאה

לחם ביתי קל להכנה, ללא לישה וממצרכים פשוטים שיש בכל בית - בזכות החמאה במתכון מתקבל לחם עשיר, אוורירי וטעים במיוחד

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

4 כוסות קמח (520 גרם קמח)
כף שמרים יבשים
כף גדושה סוכר
כף מלח דק
2 כוסות מים פושרים (460 גרם מים)
40 גרם חמאה

אופן הכנה:

מנפים את הקמח לקערה.
מוסיפים את השמרים, סוכר ואת המלח בצד הקערה.
שופכים את המים ומערבבים כ-5 דק׳ עם לקקן עד לקבלת בצד דביק ונוזלי במעט.
מכסים בניילון נצמד ומגבת, מניחים במקום חמים למשך שעתיים.
לאחר מכן בעזרת מזלגות מפרידים ל-2 כדורים ומעבירים לקערות זכוכית (שאפשר להכניס לתנור) לאחר שמרחנו את הקערות בחמאה (20 גרם לכל קערה).
מכסים בשנית בניילון נצמד ומגבת למשך כ-30 דק׳ עד להכפלת נפח הבצק.
במקביל מחממים תנור ל-180 מעלות.
מכניסים את הקערות לתנור למשך כ-35 דק׳ עד קבלת צבע זהוב על גבול השחום.
מוציאים את הלחם ביתי מהתנור ולאחר 20 דק׳ מעבירים את הלחם לרשת (זאת של התנור – על גבי השיש) לצינון בן 40 דק׳.
לאחר שעה של המתנה אפשר לפרוס את הלחם ולהנות!

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

ועכשיון שיש לכם לחם ביתי שווה, אתם חייבים להכין ממרח פסטו שווה למרוח מעל!

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך