ברוכים הבאים לבלוג שלי

נעים להכיר
אני רובי מיכאל, בן 32 ,ממבשרת ציון. גדלתי בבית ממוצא כורדי, בית חם ופתוח שתמיד מלא במשפחה וחברים, בית שבו הכל סובב סביב אוכל טוב, ככה זה שכולן בבית בשלניות טובות – אימי, אחיותיי, דודותיי…

תחתיות ארטישוק עם בשר

תחתיות ארטישוק רכות עם בשר עם בשר מתובל ורוטב טעים ברמות, מנה מושלמת לשישי בערב או לשולחן החג - לא תאמינו כמה פשוט להכין אותה!

דירוג מתכון

0.0

שיתוף

מצרכים:

מצרכים:

מלית בשר:
• 500 גרם צלעות בקר טחון
• 1 בצל גדול
• כערית עלי פטרוזיליה
• ½ כפית כמון
• כפית פלפל שחור
• כף שטוחה מלח
• ¼ כוס שמן זית
• ½ כוס פירורי לחם

לתבשיל:
• 15 תחתיות ארטישוק
• 2 ביצים
• 2 בצלים גדולים
• 2 גבעולי סלרי
• 1 כפית כורכום
• ½ כפית פלפל שחור
• 3 כוסות מים (1 פושרים, 2 חמים)
• כפית מלח

אופן הכנה:


בקערה נערבב את כל המצרכים למלית ונערבב, יש ללוש את הבשר כ2- דקות.
ממלאים את התחתיות ארטישוק בבשר.
מחממים מעט שמן במחבת, מקשקשים את הביצים, טובלים את הארטישוק הממולא בביצה מכל הצדדים ומניחים במחבת.
לאחר שסגרנו את הארטישוק משני צדדים מעבירים לצלחת.
מנקים את המחבת, שופכים מעט שמן ומחממים.
זורקים בצל, גבעולי סלרי, כורכום, פלפל ומערבבים.
מבשלים כ-2 דקות ומוסיפים מים פושרים.
מוסיפים מלח ומבשלים כ-3 דקות.
מורידים מהאש.

מחממים תנור על 170 מעלות.
מסדרים את הארטישוק בתבנית על נייר אפיה.
שופכים את הבצל והסלרי עם הנוזלים על הארטישוק ומוסיפים 2 כוסות מים חמים.
מכניסים לתנור למשך 40 דקות.
מוציאים מהתנור וניתן לאכול! מכינים לשבת? פשוט תכינו לפני כניסת שבת, לאחר שיצא מהתנור, תכסו בנייר אפייה ואז בנייר כסף ותשמרו בטמפרטורת החדר.
שעה לפני האוכל תעלו את המגש לפלטה של שבת.
בתאבון.

אתם.ן כבר עוקבים אחריי בטיקטוק נכון? בואו כנסו יש שם מתכונים שווים.

הכנתם.ן? אל תשכחו לצלם ולתייג אותי באינסטגרם שלי.

מחפשים עוד מתכונים מעולים לארוחת צהריים? כל המתכונים שלי לארוחת צהריים מחכים לכם ממש פה.

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}

פוסטים שאולי יעניינו אותך

0.0/5
0.0/5

שניכנס לאזור האישי שלך